10 stvari koje moraš uraditi ovog leta by Ivana Filipović

Nakon naporne školske godine, mnogo učenja i neprospavanih noći napokon je došlo vreme da se opustiš i odvojiš malo vremena za sebe. Mi ćemo ti dati neke predloge kako da ovo leto učiniš nezaboravnim.

1 Učini nešto lepo za sebe
Odvoji vreme da se posvetiš sebi i svom izgledu. Svrati do nekog spa-centra ili zajedno sa prijateljima taj užitak napravi u svom domu.

2 Pročitaj neke knjige
Kad si kod kuće i ne možeš da izlaziš zbog velike vrućine spremi sebi neke grickalice i uplovi u svet mašte uz tvoje omiljene pisce.

3 Budi kreativna
Napravi neke originalne detalje i ukrasi svoju sobu tako da možeš da uživaš u svom lično napravljenom i stilizovanom kutku.

4 Napravi maraton filmova
Odvoj ceo jedan dan ili noć i sa prijateljima ga posveti isključivo filmovima. Dobar provod je zagarantovan.

5 Provedi što više vremena u prirodi
Priroda zove! Ne propusti da ovog leta uživaš u nekim novim avanturama. Idi na kampovanje, planinarenje, dzogiranje ili jednostavno napravi piknik sa prijateljima.

6 Provedi više vremena sa porodicom
Predloži roditeljima da zajedno odete na neko putovanje ili na izlet u prirodu i tako se zajedno opustite i provedite kvalitetno vreme zajedno posle naporne godine.

7 Obnovi svoj ormar
Svaka devojčica uživa u kupovini tako da ne traći vreme već obraduj sebe nekiim novim i originalnim krpicama.

8 Uživaj na plaži i bazenima
Nema li boljeg užitka nego vrele letnje dane provesti okružen prijateljima na nekoj plaži ili na bazenu?

9 Nauči nešto novo
Pred tobom je celo leto tako da odvoj vremena da naučiš nešto što si oduvek želela. Usavrši svoj engleski jezik ili se oprobaj u kuhinji.

10 Opusti se
Ovaj letnji raspust iskoristi da se glupiraš i napokon priznaš simpatiji šta osećaš prema njemu. Sigurni smo da će sve biti u redu. Držimo ti palčeve.

Ovo leto je samo tvoje. Uživaj i smej se svakog dana. Napuni baterije za novu školsku godinu i potrudi se da ovo bude letnji raspust za pamćenje.

Autor: Ivana Filipović, UMS, Letnja škola novinarstva

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.