18 cool saveta koji će ti olakšati život

Otkrićemo ti kako da se izboriš sa svakodnevnim problemima i kako da svoj život učiniš lepšim i lakšim.

1 Potpuno je O.K. da nekom tipu daš i drugu šansu, ako ga stvarno voliš. Ipak, nema smisla da mu opraštaš peti, šesti put… To će te samo smoriti i iscrpeti.

2 Uvek treba da ti bude pri ruci flašica eteričnog ulja od limuna ili narandže. Ako te neko iznervira, biće dovoljno samo da ga pomirišeš i tvoje raspoloženje će se u trenu poboljšati.

3 Obraduj sebe – novim sjajem za usne ili novim cipelama. Potrebno je samo da se nečemu raduješ, ma kako se to činilo beznačajno, i crni oblaci će nestati a sunce ponovo zasjati

4 Pre nego što kreneš u kupovinu, pojedi makar jednu jabuku. Inače bi glad mogla da tvoj šoping pretvori u pravu noćnu moru. Tako ćeš odoleti svim primamljivim slatkišima, koji ti se “smeše” sa police.

5 Kada ideš u diskoteku, nipošto nemoj ispod svetle majice da obučeš beli grudnjak. Neonsko svetlo će maksimalno istaći belu boju – i tvoj grudnjak će videti baš svi!

6 Nikada nemoj da ogovaraš bivšeg momka svoje drugarice pred njom. Jer, nikad se ne zna. Možda će se oni već sledeće nedelje pomiriti.

7 Mali savet za šminkanje: pre nego što naneseš senku, prvo stavi maskaru na trepavice. Tako ćeš kasnije lakše prikriti brljotine od maskare.

8 Drugarice iz škole su ti rekle da ti nova majica užasno stoji? Ne nerviraj se! Budi sigurna da si jednostavno neodoljiva! Bitno je da se tebi sviđa. One koje te kritikuju u stvari ne mogu da podnesu da tako dobro izgledaš.

9 Zlatno pravilo za sve trendsetere: bolje potroši svoj džeparac na nove cipele, nego na ko zna koju po redu majicu. Super cipele mogu da poboljšaju tvoj grozan stajling – isto kao što grozne cipele mogu da unište najbolji stajling.

10 Voliš da tračariš u ženskom WC-u? Bolje se okani toga! Možda je baš u susednoj kabini osoba koju ogovaraš.

11 Osećaš se užasno? E baš zbog toga treba da obučeš najbolju garderobu koju imaš. Drečave boje poput žute i narandžaste popraviće tvoje raspoloženje.

12 Pravo rešenje za ljubavne probleme: zapiši sva svoja osećanja i razmišljanja na papir. A zatim svakog dana čitaj ono što si napisala i videćeš da ćeš se osećati sve bolje i bolje.

13 Nipošto nemoj da briješ obrve! Tako ćeš ih samo upropastiti. Bolje da ih ostaviš neočupane nego da se pojaviš bez njih.

14 Na jednoj žurci smuvala si se sa nekim tipom. Tek što si stigla kući, i već si poželela da mu pošalješ ljubavnu poruku. Nemoj to raditi. Možda ćeš sutra ujutru imati sasvim drugačije mišljenje o njemu!

15 Kupuj odeću koja ti je za jedan broj veća. Kao prvo, u njoj ćeš izgledati vitkija, a osim toga, nećeš morati da se opterećuješ dijetom. U protivnom bi stalno razmišljala o tome da ti je odeća tesna i da moraš što pre da smršaš.

16 Želiš da ubediš dečka da su tvoje drugarice super i da ga povedeš sa sobom na tračarenje? Okani se toga! Njemu će vaše ženske priče biti užasno dosadne. Bolje da ode negde sa svojim drugovima i da te se malo uželi.

17 Stalno se nerviraš i pitaš da li je on onaj Pravi? Da budemo iskreni: čim si tako zabrinuta, očigledno nije.

18 … ili te stalno prožimaju žmarci i ne možeš da jedeš od silne nervoze? Veruj svojim osećanjima! Ne bi se tako osećala da on nije onaj Pravi.

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.