Pesme, crtice, dokumenti i pisma Dušana Radovića u knjizi “Svaštara” i “Poštovana deco” u svom originalnom obliku

Knjiga „Svaštara“ pravo je blago za sve ljubitelje domaće književnosti i poštovaoce dela Dušana Radovića, jer su u njoj prvi put objavljeni njegovi telegrami, pesme, razglednice, lični dokumenti i pisma koje je slao svom sinu.

Uz niz bisera kratke forme i osvrta Dušana Radovića na svoj život i stvaralaštvo, sada imamo i retku priliku da vidimo tekstove onako kako su izašli iz pisaće mašine, njegove početne ideje, crtežiće, privatne fotografije, nepoznate radove… Pošto prvi put donosi sadržaj razglednica i pisama koje je Dušan slao svom sinu Milošu, zbirka „Svaštara“ prikazuje velikog pisca i u ulozi izvanrednog oca.
Ukratko, u ovoj knjizi nalazi se sve ono bez čega bi portret Dušana Radovića bio nepotpun.
Objavivši zbirku pesama „Poštovana deco“, Dušan Radović je postao jedan od najvećih srpskih pesnika za decu. Prvi put objavljena 1954. godine, u ovom Laguninom izdanju nalazi se u svom originalnom obliku.

„Strašnom lavu“ i „Plavom zecu“ društvo prave i pesme „Zamislite“, „Najbolja mama na svetu“, „Pouka“ i mnogi drugi dragulji Dušana Radovića u kojima će uživati sve generacije. Otkrivajući lepote sveta i jezika, vaši mališani će uz ove stihove spoznati da je poezija suštinski važan deo našeg života.
Dušan Radović (Niš, 29. novembar 1922 – Beograd, 16. avgust 1984) bio je srpski pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik. Bio je glavni urednik Pionirskih novina, urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista Poletarac, novinar Borbe i urednik Studija B.

Knjigu „Svaštara“ i zbirku pesama „Poštovana deco“ možete pronaći od srede 9. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.
Objavljivanjem ovih knjiga, zaokružili smo predstavljanje dela Duška Radovića u izdanju Lagune. Tako smo za godinu dana objavili osam njegovih odabrabnih dela koje možete videti na linku: https://www.laguna.rs/a1787_autor_dusan_radovic_laguna.html

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.