Bitne pouke filma “Život po Moskriju”

Saradnica HEJ! magazina Anđela Zebić, uspešan je student produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti, a nas je zanimalo šta njena klasa radi ovih dana i evo odgovora.

Klasa druge godine FTV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti započela je snimanje svog klasnog filma “Život po Moskriju”! Za nešto manje od trideset minuta, ekipa koja radi film predstaviće beogradsku urbanu kulturu u čijem centru radnje je Davor Bobić Moskri i proslavljena rep grupa Prti Bee Gee.

Moskri se vraća iz sveta mrtvih u obliku desetogodišnjaka čiji je osnovni zadatak da izvuče mlade iz apatije i dekadentosti u koju su zapali. Tokom ponovnog boravka na ovom svetu, društvo mu prave predstavnici rep andergraund scene kao i skejteri, bajkeri, šaneri, šmekeri, klaberi. Iako je u svojoj misiji u početku usamljen i sukobljava se sa velikim brojem prepreka, ostaje pitanje da li će Moskri pridobiti drugare na svoju stranu i uspeti u nameri da iskoristi drugu šansu i dobije kartu za raj?

U priču o ovom neobičnom svetu punom predsrasuda i tabu tema, uvode nas popularni glumci mlađe generacije Petar Strugar (“Mali Budo”, “Jesen samuraja”), Vladimir Vučković (serija “Sinđelići”), Anđela Jovanović (serija “Vojna akademija”), Darko Ivić (“Pored mene”). Jedan sasvim običan dan prekida dolazak malog Moskrija koji njihove svetove obrće naopačke. Andrija Bošković se pojavljuje kao desetogodišnji Moskri šarmirajući sve prisutne pokušavajući da osvoji njihova srca i usmeri ih na pravi put. Važne lekcije koje učimo iz njegovog iskustva su da andergraund stil ne podrazumeva dekadenciju a da droga i opijati odvlače ljude u pogrešnom smeru. Uz bitne pouke koje nosi, “Život po Moskriju” je omaž preminulom reperu koji je ovaj svet napustio prerano sa svega 27 godina. Kao specijalni gosti pojavljuju se poznate ličnosti koje su odrastale uz Moskrija i bili njegovi prijatelji.

Svi ste pozivni da se pridružite 3. juna na Fakultetu dramskih umetnosti na premijeri u okviru manifestacije Producentski dan! Uz puno smeha, vizuelnih efekata, orginalnu muziku koja lako ulazi u uši, mali Moskri će osvojiti i vaša srca i pokazati vam kuda vodi životni moto Udri gudru na veselje!

Tekst i foto: Anđela Zebić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.