DIY: 3 fantastične ideje za čestitke

Autor: Natalija Paunović

Ovo su ideje, koje bi mogle da vas inspirišu na prava mala umetnička dela. Ono što vam je potrebno jesu makaze, lepak, tempere, šljokice, papiri u boji i još par sitnica koje svaka od vas verovatno ima.

Ideja 1

cestitka-plava

Za prvu ideju od materijala će vam biti potrebno: tempera u svetlo plavoj boji, papir u boji, običan papir, makaze, lepak i flomasteri.
Korak 1: Običan papir temperom obojite u plavo i sačekajte da se osuši.
Korak 2: Na papiru u boji nacrtajte tri približno ista srca. Od tih tri, dva preklopite, a jedno ostavite. Potom, nanesite lepak na mesta gde ste preklopile srca i sva tri zalepite.
Korak 3: Kada se običan papir osuši, nacrtajte ,,korpice’’ za vazdušni balon i ukrasite ih po želji. Nacrtajte ,,držače’’ za već pomenuta srca.
I to je to, jednostavna ali lepa čestitka spremna je za poklanjanje.

Ideja 2

cestitka-srce

Za ovu čestitku od materijala će vam biti potrebno: dve tempere u različitim bojama po izboru, olovka sa gumicom na vrhu i običan papir.
Korak 1: Presavijte papir na pola i nartajte srce.
Korak 2: Na paleti, ili papiru sipajte tempere.
Korak tri: Potom gumicu sa olovke, umačite u tempere i ostavljajte otiske po unutrašnjosti srca koje ste nacrtale.
Ukoliko želite, možete izrezati još jedno srce, istačkati ga i zalepiti kao dekoraciju na kutiju za poklon ili nakit.

Ideja 3

poruka-u-boci

Vrlo neobična, a veoma jednostavna. U pitanju je poruka u boci. Sve što će vam biti potebno jesu: neka bočica ili teglica, papirić i mnogo mašte.
Sve što treba da uradite jeste da na papiriću napišete neku lepu poruku, potom je urolate, pričvrstite nekom trakom i zavežete u mašnu. U teglicu možete sipati perlice, pesak (ukoliko ga imate), ili neke ukrasne kuglice. Mogućnosti za ukrašavanje su neograničene!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.