Doris Belančić: Tri stvari koje me čine pozitivnom

Hejovka Doris Belančić nam otkriva tri stvari koje nju čine pozitivnijom osobom i nada se da će ove reči pomoći i vama da budete srećnije osobe.

Pozitivne misli

Ako jedan dan dobijem peticu, a isti taj dan izgubim neku svesku celi dan ću razmišljati o petici koju sam dobila, a ne o izgubljenoj svesci. Ako me jedna drugarica povredi, a druga mi pomogne oko domaćeg zadatka više ću posvetiti vremena drugarici što mi je pomogla nego onoj koja me je povredila. Ako se fokusiramo na lepe stvari dan će nam otići u skroz drugom smeru, osećaćemo se mnogo lepše i veselije.

Pozitivna okolina

Slušaću muziku one zvede koju baš volim, izaći ću s društvom koje me veseli, neću slušati pesme ili gledate muzičke spotove one zvezde koja mi nije baš simpatična, niti ću izaći sa drugaricama koje se ne ponašaju lepo prema meni. Ako sebe okružimo onim što volimo umesto onim što ne volimo osećaćemo se mnogo bolje.

Voleti sebe, ali istinski

Voleću se istinski baš onakvom kakva jesam. Neću dozvoliti da nečije kritike utiču na mene. Ja kao i svako ljudsko biće imam karakteristike koje me čine divnom i unikatnom, ja najbolje poznajem samu sebe, svoje mogućnosti i sposobnosti. Sebe ću definisati po tome, a ne po nečijim kritikama.

Ako i ti želiš da kreiraš sadržaj portala, pošalji nam svoj tekst, pesmu, video snimak na mail hej@color.rs i u inbox naše FB strane, a mi ćemo najzanimljivije i najkreativnije objaviti baš u ovoj rubric My corner jer je ona kreirana za vas.

Autor: Doris Belančić
Foto: Privatna arhiva

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.