Drugi Rok kamp za devojčice od 25. juna do 1. jula u Sremskim Karlovcima

ROK KAMP ZA DEVOJČICE 2018 je se opasno bliži! Drugo izdanje kampa održaće se od 25. juna do 1. jula 2018. godine u Sremskim Karlovcima.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 10 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Tokom 7 dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura. Zajedno će napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, i poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na otvorenom koncertu!

Osim radionica instrumenata i zajedničkih probi, u programu su i izborne radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari osim mentorki, koje će imati mogućnost da upoznaju i razgovaraju. Pored toga, razgovaraćemo o predrasudama i stereotipima, raditi na samopouzdanju i tremi kod devojčica, ohrabrivati njihove talente i potencijale, a razgovaraćemo i o istoriji muzike i značajnim ženama u rokenrolu.

Poslednjeg dana kampa, 1. jula u Sremskim Karlovcima održaće se javni nastup devojčica, na kojem su dobrodošli roditelji / staratelji, bake i deke, porodice, prijatelji/ce, mediji i svi zainteresovani!

Bitno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam, a muzičko obrazovanje nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta! Ali ako devojčica ima svoj instrument slobodno može da ga ponese i na njemu svira tokom kampa.

Posebno su dobrodošle devojčice koje žele da se bave rok muzikom, ali nisu imale priliku da to svoje interesovanje razvijaju. Devojčice koje se na neki način razlikuju od većine posebno podstičemo da se prijave na kamp! Nikakve lične karakteristike neće biti povod za diskriminaciju: nacionalnost, veroispovest, fizičke karakteristike i drugo. Važno je da devojčica razume srpski jezik i da ima fizičke mogućnosti da svira izabrani instrument. Posebno ohrabrujemo devojčice iz manjih mesta u Srbiji, udaljene od velikih gradova.

Tokom kampa biće napravljena serija fotografija i video materijala koje će dobiti same učesnice i roditelji, a koje će biti objavljene i u medijima i na društvenim mrežama radi širenja informacija o postojanju kampa, ohrabrenja drugim devojčicama da se bave muzikom, kao i najave za sledeće izdanje kampa.

 

Više informacija možete pronaći ovde.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.