Grupa Itch: Ne plašite se da pokušate nesto smelo, uvek pratite svoje želje, jer sve je moguće! (foto)

Nakon “Inkarnacije”, Đorđe Stanković je nedavno predstavio novi projekat – spot za numeru Captain Love u izvođenju grupe Itch. Scenografija i kostim su izgledali fenomenalno kao što možete videti na fotografijama. Pauzu u snimanju smo iskoristili za kratak razgovor sa divnom Ninom, pevačicom i frontmenom ove grupe.

– Ćao! Ja sam Nina Buđinski, tekstopisac i vokal benda Itch, a inače sam studentkinja. Glavna ideja kreacije benda je da se napravi muzika koja obuhvata razne muzičke stilove. Itch je nastao 2010. godine, u Beogradu. Prvi album Lullulu je izašao 2013. godine i bio je odskočna daska za ugovor sa američkom izdavačkom kućom Latticesphere records. Pre dve godine, 2015. bend je promenio postavu, promenivši basistu i vokal i počeo sa radom na drugom albumu. Predstavila bih vam i moje kolege; Dušan Simić, inače osnivač benda, kompozitor i gitarista. Filip Stanišić je bubnjar, perkusionista i entuzijasta za video igre, a Vihor Ristić, po profesiji učitelj, po opredeljenju je muzičar i svira bas.

Zašto baš Itch band?

– Prvenstveno nije ni trebalo da se zovemo Itch. Stara pevačica je videla projekat na Dušanovom kompjuteru pod nazivom Itch i predložila je to za ime benda. Znali smo da je ime benda suđeno kada je nova pevačica došla i kada smo saznali da joj je nadimak Buvica.

Ko je Captain Love?

– On je omaž svim velikim ljubavnicima i onima koji misle da to jesu.

Ko piše pesme, komponuje i aranžira vaše numere?

– Na prvom albumu Lullulu najviše je Dušan radio. Generalno je on aranžer, no svi doprinose krajnjem proizvodu.

Drugi album je bio spreman sa starom postavom kao demo, a dolaskom novih članova je prošao značajne promene. Zahvaljujući Vihorovim i Nininim kreativnim uticajima, pesme su dignute na viši nivo i svačija ličnost dolazi do izražaja u kreativnom smislu.

Plan za budućnost?

– U bliskoj budućnosti planira se turneja u Los Anđelesu, u aprilu ove godine kao i odlazak na dodelu nagrada koju smo dobili za singl Prison disco sa novog albuma Round 2. Ostalo neka bude iznenađenje.

Gde vas možemo slušati?

– Pored nastupa na prošlogodišnjem Beer Festu i kao podrška bendu Zaa u Mixer House-u, spremamo promociju albuma i razmatramo ponude za nastupe u ovom trenutku.

Najlepši zajednički trenuci su… ?

– Kada nismo zajedno (smeh). Definitivno kreativni proces u studiju Blaze gde smo snimali drugi album. Potpuno smo se povezali i pronašli kao individue i kao bend, pogotovo zahvaljujući producentu Milošu Mihajloviću koji je pored toga što je fantastično odradio svoj deo posla, dosta uticao na pozitivnost i dobru energiju u studiju. Ti trenutci u studiju su omiljeni kojih se sećamo, i često posećujemo Miloša i dobijamo inspiraciju od njega.

Opiši bend u nekoliko reči

– Funk ‘n’ bass from outer space!

Poruka za čitaoce

– Ne plašite se da pokušate nesto smelo, uvek pratite svoje želje, jer sve je moguće.

Tekst i foto: Anđela Zebić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.