Kako da izabereš zimsku kapu prema obliku lica

Davno je prošlo vreme kada su mame morale da teraju decu da nose zimske kape. Sada su one toliko popularan modni detalj, da ti se možda i desi da te majka savetuje da je ponekad i skineš!

Izbor zimskih kapa je veliki i mnogima od njih ne možemo da odolimo, pa ti zato dajemo savete kako da je odabereš prema svom obliku lica i tako olakšaš sebi izbor.

Lice u obliku srca

Lice u obliku srca karakteriše široko čelo i jagodice i uska vilica. Vrh brade je obično špicast. Ovom obliku lica ne odgovara šešir sa velikim obodom jer će on vizuelno još više suziti bradu. Preporučuje se bucket šešir kao i opuštena ili takozvana slouchy pletena kapa sa čupavom ćubicom na vrhu.

Duguljasto lice

Ovaj oblik lica ima veću dužinu nego širinu, a čelo i vilica su približno jednake širine. Takođe brada može biti vrlo uska, a čelo veoma visoko. Zato je potrebna kapa koja će vizuelno skratiti lice kao što je na primer šešir sa veliki obodom. Takođe se preporučuje i retro fazon u obliku cloche ili zvono šešira.

Ovalni oblik lica

Kod ovog krivolinijskog lica dužina je jednaka jednoj ipo širini. Jagodice su šire od čela i vilice. Ovalnom obliku lica lepo stoji opuštena beretka, ali i klasična bejzbol kapa.

Okruglo lice

Kod okruglog lica širina je približno jednaka dužini lica. Lice je najšire u predelu jagodica, nema oštrih uglova i zaobljeno je oko čela i brade. Ovom licu je potreban šešir koji će ga vizuelno izdužiti kao na primer fedora šešir sa visokom krunom i kraćim obodom koji pritom ima i neki ukras sa strane u obliku cveta koji će sketati pažnju. Takođe se preporučuje i pletena kapa sa obodom na jednoj strani koja podseća na kačket. Ona će vizuelno stanjiti lice.

Četvrtasti oblik lica

Ovaj oblik lica karakteriše jako i široko čelo i četvrtasta vilica. Ako je uže ovo lice ima pravougaoni oblik, a ako je šire onda ima četvrtasti oblik. Damama sa ovim oblikom lica lepo stoje šeširi sa visokim obodom jer vizuelno sužavaju vilicu. Takođe se preporučuju i muški šeširi sa kratkim obodom i dubokom krunom.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.