Kako da najbolje testiraš šminku u parfimeriji

Da li si i sama zbunjena kada se nađeš u prodavnici i treba da se snađeš pred punim rafovima? Verovatno mnoge žene imaju slične probleme pa od samouverenih makeup ubrzo postaju konfuzne devojke koje šetaju pred policama ispunjenim šljaštećim pakovanjima. Upravo zbog toga želimo da sve devojke obradujemo savetima koji će im pomoći da odaberu pravi proizvod.

Budi pažljiva sa testerima

Neke parfimerije dnevno poseti više hiljada žena koje sa velikim oduševljenjem isprobavaju šminku pa ti savetujemo da, iz higijenskih i zdravstvenih razloga, dezinfikuješ svaki tester pre nego što ga upotrebiš na sebi. Ako ne bi te proizvode delila ni sa najboljom drugaricom, zašto bi to onda radila sa potpunim strancima?

Potraži pomoć stručnjaka

Većina prodavačica u odeljenjima sa šminkom se odlično razume u makeup proizvode i različite beauty trikove. Takođe, neke prodavačice u parfimerijama nisu tu samo zbog trgovačke strane posla, već se i profesionalno bave šminkanjem, zbog čega imaju puno znanja o šminkanju i mogu te savetovati. Zato ih slobodno ispitaj o svemu što te interesuje kada je u pitanju šminka, a kasnije ćeš moći iste savete da podeliš i sa najboljim prijateljicama.

Ne preteruj dok biraš proizvode

Da u drogeriji ne bi gubila previše vremena (znaš već da vreme brzo prolazi kada se dobro zabavljaš), izaberi samo nekoliko proizvoda koje želiš da isprobaš. Ako, na primer, tražiš odgovarajući tečni puder za masnu kožu, svoje želje podeli sa prodavačicom, jer ćeš samo tako saznati informaciju zbog koje si zapravo i došla.

A šta kada je loše osvetljenje

Svetla u drogerijama nam nekad ne odgovaraju pri testiranju proizvoda. Prednost umetnika šminkanja je u tome što mogu brzo odrediti boje koje ti stoje bez obzira na osvetljenje. Bez obzira na to što ti možda nisi makeup umetnica, ne paniči i zamoli prodavce za uzorak makeup proizvoda koji želiš da kupiš, isprobaj ga kod kuće i vidi kako ti stoji na dnevnom svetlu pa se tek onda vrati po sam proizvod u standardnoj veličini.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.