Kako da zapravo ne odustaneš od svojih novogodišnjih ciljeva

Mnogi od nas su već spremili ciljeve za novu 2019tu, ali će većina zaboraviti na njih posle izvesnog vremena.

Umesto da lako odustaješ, pokušaj da pratiš ovih nekoliko saveta koji će ti pomoći da stvarno ostvariš sve ono što si smišljala pre novogodišnje noći.

Budi jedinstvena

Ciljevi kao što su ‘’Više ću voleti sebe’’ ili ‘’Izaći ću iz zone komforta’’ jesu sjajni, ali su takođe I jako teški za ostvariti. Zato se vise koncentriši na one jednostavnije. Umesto što se držiš jedne rečenice, probaj da voliš sebe tako što ćeš svako jutro u ogledalu reći sebi koliko si lepa ili jaka ili pametna. Ili umesto samo razmišljanja o svojoj zoni komforta, pokušaj da postaviš sebi cilj da svakog dana upoznaš neku novu osobu ili počneš da pričaš sa nekim sa kim si mislila da nećeš moći. Budi jedinstvena.

Reci svojim prijateljima

Ako nije mnogo lična stvar (ili ako ne želiš da o tome pričaš ni sa kim), bilo bi dobro da svoje ciljeve podeliš sa najboljom drugaricom ili mamom ili nekim ko te podržava i bodri. Ako je tvoj cilj, na primer, da prestaneš da grickaš nokte, one će te svaki put opomenuti kada to uradiš. Na taj način, ako zaboraviš na svoje ciljeve ili ne budeš previse optimistična u vezi njih, uvek će biti tu neko da te podrži I ne da ti da odustaneš.

Koncentriši se na pozitivne, a ne negatine ciljeve

Najviše novogodišnjih ciljeva bude negativno, u smislu ‘’moram da prestanem to da radim..’’. Uglavnom želimo da nešto izbacimo iz svog života. Ali one uopšte nisu zabavne, pa nam često zbog toga ponestaje motivacije.

Promeni način razmišljanja, pa umesto što izbacuješ stvari iz života, pokušaj da ubaciš nešto bolje. Na primer, umesto što hoćeš da izbaciš nezdravu hranu, probaj da nateraš sebe da jedeš vise zdravije hrane. Ovakav način razmišljanja će te inspirisati da ne odustaneš.

Tekst: Nikoleta Jovičić

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.