Kreiraja svoja ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“ i osvoj nagradu!

Globalni dečji dizajn maraton (Global Children’s Designathon) istovremeno se dešava u trideset zemalja, a ove godine će se prvi put održati i u Srbiji. Među hiljadu mališana iz čitavog sveta, ovog puta će se naći i pedesetoro dece iz Srbije.

U subotu, 3. novembra, od 10 do 17 sati, u prostorijama Impact Huba (Makedonska 21), deca uzrasta od 9 do 16 godina, pomoću novih tehnologija, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“. Pomenuta tema predstavlja jedan od ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija.

Prijave za prvi Globalni dečji dizajn maraton će biti otvorene od danas pa sve do 25. oktobra, a roditelji dece koja žele da učestvuju u ovom jedinstvenom događaju treba da popune upitnik koji mogu pronaći na ovom linku.

Designathon Works Ⓡ (Dizajnaton) je edukativni program nastao u Holandiji koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina, sa ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko globalnih ciljeva održivog razvoja UN pomoću novih tehnologija.

Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja i različitih kreativnih materijala, a pomagaće im edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna.

Po završetku dizajn maratona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine istaknuti pojedinci iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, privatnog i IT sektora, kao i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja dečja tima i njihova eko rešenja.

Donator prvog Globalnog dečjeg dizajn maratona u Srbiji je Addiko banka koja sa neskrivenim zadovoljstvom pruža podršku ovoj kreativnoj edukativnoj inicijativi. „Promovisanje pravih vrednosti ključno je kod dece školskog uzrasta, koja će potom biti kadra da prenose stečena znanja i menjaju svest svakoga od nas. Ovakav događaj na jednom mestu promoviše dva prioriteta našeg društva – edukaciju na polju novih tehnologija i održivi razvoj, koji su ujedno među ključnim sferama poslovanja naše banke, a to je bio razlog da bez puno premišljanja podržimo Dizajnaton“, ističe Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko banke.

Sva dodatna pitanja zainteresovani mogu da postave pozivanjem broja 064 138 96 16 ili putem mejla designathonserbia@gmail.com . Učešće na maratonu je besplatno.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.