Lips&Heels: Ko sam ja, kako je nastao moj blog i par saveta koji će vam služiti

Ja sam Milica Milošević, bloger, apsolvent, nepopravljivi romantik, hedonista i zaljubljenik u kozmetiku, modu i pisanje.

Moja radoznalost i želja da naučim da se šminkam kao “velike devojke”’ se nazirala još od pete godine. Tada sam volela da preturam po maminim i naninim neseserima. Trudila sam se da samostalno izvedem ono što one već umeju i bila ponosna kada bih pogledala svoj odraz u ogledalu, iako se ruž u većoj meri nalazio na mom licu, manje na usnama. Takođe, sama sam birala haljinice za specijalne prilike i kombinovala sa sandalicama. S godinama, želja je rasla, “upoznala” sam se za ozbiljnijim makeup proizvodima koji su mi tada bili teški da upamtim, a sam način korišćenja bio mi je stran.

Obzirom da sam vodila dnevnik od devete godine, uz to volela i da pročitam knjigu, pisala sastave sa zadovoljstvom, u jednom momentu sam odlučila da pokrenem blog. To je bio prvi put da sam se susrela sa blogom, bloggerom i slično. Pročitala sam samo da se radi o elektronskoj verziji dnevnika. Nije dugo opstala ta ideja, povukla sam se iz toga jer ne možete svakodnevno da pišete priče. Ipak, za to vam je potrebna inspiracija.

Sledi blog o kozmetici, pod nazivom Cosmetics Is My Passion. Uz pomoć svoje sestre, osmislila sam naziv tako da me u potpunosti opisuje. Vrlo brzo su krenule pozitivne reakcije od strane devojaka koje nisam znala lično. U početku nisam želela da se eskponiram, još uvek sam bila nesigurna u sebe, nespremna da prihvatim negativan komentar. Interesovanje devojaka je raslo istim intenzitetom kao i moja želja za pisanjem. U tom momentu nisam imala cilj. Nikad mi zarada nije bila na pameti, nikad nisam pomišljala da blog može da bude ozbiljna priča. Pisala sam iz hobija, bez opterećenja i sa puno ljubavi. Kada nešto jako volite, radite na tome svakodnevno, učite o tome, nemoguće je da ne budete uspešni i da se ta ljubav ne oseti. O blogu sam čitala, gledala tutorijale na jutjubu… Usvojila sam znanje neophodno da vodim blog o kozmetici zahvaljujući internetu. U mom okruženju nije bilo blogera, niti ikoga ko bi mi pomogao i objasnio šta znači dizajn i koliko je važan i slično. Živim u malom gradu, Trsteniku, gde zaista malo ljudi zna šta znači biti bloger i kako sve to funkcioniše. To me je u početku brinulo, jer sam se bojala kako će da reaguju kada saznaju, kakvi će komentari biti. Svu tu brigu i strah sam prevazišla zahvaljujući ljudima koji su mi ulepšali svaki tren proveden na internetu, koji su pratili moj rad i bodrili me. Neka vam blog bude prostor gde ćete pokazati svoj talenat. Blog vam neće doneti novac. Onog momenta kada napišete tekst, neće vas niko platiti za to. U početku sami morate da se pokažete, dokažete da ste vredni i da sami kontaktirate kompanije za saradnju.

Druga strana blogovanja

Jednom prilikom mi je rečeno da ne žele da sarađuju sa mnom jer nikad nisu čuli za mene. Dva puta sam pročitala negativan komentar. Mislite da sam odustala? Vidite da nisam. Jaka želja, trud, svest o tome koliko ste kvalitetni, o tome da ćete jednom biti prepoznatljivi po nečemu, volja, ljubav, ulaganje i odricanje je ono što vam je neophodno ukoliko želite da uspete u blogosferi. Trudite se da ne mislite o negativnim komentarima, već da stavite fokus na glavno, a to je da pametno koristite sve mogućnosti koje vam pruža blog. Vaše je samo na koji način želite da budete upamćeni.
Naziv Cosmetics Is My Passion sam morala da promenim onda kada sam dobila mejl kompanije koja je želela da reklamiram njihovu garderobu. Sve je više bilo saradnji ovog tipa, tako da sam rešila da rizikujem i promenim naziv u današnji Lips&Heels. Sam sajt ima formu magazina. Uključuje mnogobrojne teme, sadržaj je raznolik i, ono što jako volim da radim, svake nedelje na mom sajtu objavljujem intervjue sa poznatim ličnostima. Moja želja da bude prihvaćen od strane svih onih koji su me pratili do sada se ispunila. Niko nije napustio stranicu, baš naprotiv, stizale su mi poruke i poruke pune podrške i pohvala. Lips&Heels raste iz dana u dan.

Savet kog se pridržavam od samog početka, kao i moj upućen vama, jeste BUDI DRUGAČIJI! Trudite se da privučete čitatelje svojom jedinstvenošću i uvek tragajte za novim temama.

Par saveta:

– Naziv neka bude opšti, univerzalni, kako bi mogli da ubacujete i neki drugi sadržaj ukoliko dobijete priliku za to.

– Sajt je odličan ukoliko želite da napredujete. Ukoliko vidite sebe u tome što radite, preporučujem da uplatite domen i hosting odmah, na početku.

– Negativnih komentara i nerazumevanja od strane “prijatelja” će uvek biti. Ukoliko je više onih koji vas podržavaju, pre svega ukoliko to čine vaši najbliži, vama dragi ljudi, onda ste na pravom putu.

– Čitajte, učite i slušajte one koji mogu da vam, na osnovu svog primera, daju savet.

Autor: Milica Milošević/Lips&Heels
Foto: Privatna arhiva

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.