Zimi se izgleda približava kraj. Toplo vreme nas polako uvodi u vrelo leto. Ukoliko želite da osetite dašak letnjih dana i da se osvežite i zasladite, probajte ovaj lagani čokoladni mus!
Čokoladni mus
Sastojci
5 jaja
200 g crne čokolade
190 g šećera
125 ml slatke pavlake
2 kesice vanilinog šećera
Način pripreme
Razdvojte žumanca od belanca. Čokoladu istopite na prati, tako što ćete sipati vodu u šerpicu i staviti na ringlu, a zatim preko te šerpe stavite manju u kojoj je čokolada. Mešajte dok se sva čokolada ne rastopi.
Umitite belanca sa šećerom, a u drugoj činiji kašikom izmešajte pavlaku. U trećoj činiji umutite žumanca i vanil šećer.
Otopljenu čokoladu pomešajte sa kremom od žumanca. Smesu sipati u pavlaku, a zatim u sve to umešati belanca. Mus stavite u fižider, da ostoji najmanje dva sata.
Prijatno! 🙂