IZ MOG UGLA: Kako koristiti i razumeti Nedelju mode

Piše: Natalija Paunović

Nedelja mode, mesto koje odiše glamurom, kreativnošću, dobrom muzikom, slatkom neizvesnošću i pitanjem čime će nas autori kolekcija ove godine oduševiti i osvojiti? Poseta ovom mestu može da bude jako korisna za mlade ljude.

Osim da vam na jednom mestu prikaže nove kolekcije, Nedelja mode vas može upoznati sa novim trendovima predstojeće sezone, ali i da vam da ideju kako da iskoristite odevne komade koje već posedujete.

Najgore što možete uraditi, pre svega sebi, je da opsesivno i neracionalno tražite novac za sve što ste videli i što vam se dopalo na manekenkama. Ne samo da ćete sebi stvoriti negativnu energiju, već ćete iznervirati i roditelje koji potom neće imati razumevanja ni za kakvu želju, što svakako nije cilj. Takođe, morate biti svesni da na modelima sve izgleda savršeno i uopšte ne mora da znači da će određena garderoba odgovarati vašoj građi, godinama ili izgledu.

Trebalo bi da budete svesni da se stil i ukus ne kupuju – to ili posedujete ili ne. Čak i da dobijete stvari koje želite i da su primerene vama, ako to ne umete da nosite i uklopite, ništa od toga neće imati svrhu. Izgledaćete kao novogodišnja jelka posle praznika, jer je, kao i uvek, ključ u jednostavnosti.

Pored svega navedenog, ne zaboravite koliko je bitno biti poseban i negovati svoj, autentični stil. Ne stapati se u masu i prepuštati se kalupima trendova. Zapamtite da prvo treba da se u nekoj odeći osećate prijatno i slobodno, jer je ona tu da istakne sve što je lepo i sakrije ono čime niste zadovoljni.

Zato vam želim da ni u čemu, pa ni u oblačenju ne pristajete na prosečnost, već u svemu vama bitnom date najbolje od sebe, jer u tom trenutku, sve dobija neki viši smisao.

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.