Novi mts app konkurs za srednjoškolce

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa koji od ove godine ima i regionalni karakter. Konkurs za izradu aplikacija u Android™ i iOS sistemu, u kome učestvuju talentovani đaci srednjih škola iz Srbije sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku i informatiku, uvršten je u selekciju evropske organizacije CSR Europe.

Posle uspeha koji je zabeležio u Srbiji, prema istim pravilima konkurs će biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica. Timovi učenika takmičiće se u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji “Regionalnog app izazova” i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva.

Na oba nivoa takmičenja – državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, inovativnost, a posebnu prednost aplikaciji daje njena društveno korisna namena i doprinos razvoju neke od mts usluga.

Za mesto među pet najboljih u Srbiji i vredne mobilne telefone nadmetaće se timovi učenika iz 14 gimnazija od Sente do Niša – timovi Matematičke gimnazije u Beogradu, Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, Prve kragujevačke gimnazije, Valjevske gimnazije, Gimnazije “Bolyai” u Senti, Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu, Gimnazije Kraljevo, Računarske gimnazije u Beogradu, Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu, Šabačke gimnazije, Gimnazije “Sveti Sava” iz Požege, Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice, Prve beogradske gimnazije i Gimnazije “Svetozar Marković” iz Jagodine.

Glavnu nagradu na “Regionalnom app izazovu” predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Organizujući mts app konkurs, Telekom Srbija nastavlja da podržava mlade talente i daje podsticaj njihovom usavršavanju u oblasti savremenih tehnoloških i komunikacionih rešenja, bez kojih bi danas svakodnevni život bio nezamisliv.

Više informacija o mts app konkursu, prijavljivanju i uslovima na linku: https://www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/o-mts-app-konkursu

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.