Preporuke za čitanje do početka školske godine by Branka Stojanović

Da li i vi imate neki skriveni nagon da za vreme raspusta pročitate što više zanimljivih knjiga, da se upišete na kurs stranog jezika, da krenete na profesionalne časove šminkanja ili da odgledate sve sezone vaše omiljene serije? Međutim, kraj raspusta je blizu, a vi ništa od toga niste uradili. Zašto je to tako? Verovatno zato što ste celog raspusta izlazili sa društvom, išli na more ili u sportske kampove. Ali, sada imate vremena da ostvarite vaše želje namenjene ovom raspustu. Ovo su mojih top preporuka za čitanje.

LJUBAVI, PRONAĐI ME – GREJEM SIMSION
Don je profesor genetike koji je nedavno došao do zapanjujućeg otkrića: oženjeni muškarci su u proseku srećniji od samaca i žive duže. Budući da nema devojku i da nikada nije uspeo da je nađe, rešio je da, vođen duhom jednog okorelog naučnika, pretvori svoj problem u poduhvat koji je nazvao Projekat Supruga. Jednostavno je: dovoljno je da sastavi upitnik od samo 16 strana kako bi isključio sve pogrešne kandidatkinje i najzad pronašao ženu za sebe. Kroz šta će sve Don prolaziti u ovom izdanju i da li će na kraju naći ljubav svog života saznajte u ovoj romantičnoj komediji.

KO JE TA DEVOJKA?- ALEKSANDRA POTER
Zamislite da sretnete svoju mlađu dvojnicu. Da li biste je prepoznali i šta biste je posavetovali? Šarlot Meriveder ne mora mnogo da mašta. Uskoro će i sama otkriti istinu. Sa iznenađujućim posledicama. Predivna i zabavna priča o neobičnom pogledu na život i ljubav, pod pretpostavkom: Šta bi bilo kada bismo mogli da putujemo kroz vreme.

DEVOJKA OD PAPIRA- GIJOM MUSO
Pre samo nekoliko meseci Tom Bojd je imao sve u životu: bio je slavni pisac, imao predivnu kuću na plaži i zabavljao se sa poznatom pijanistkinjom. Posle raskida, sam je sebi uništavao život sedativima i lošom energijom. Međutim, u njegov život će ući prelepa visoka devojka, lik iz njegovog romana. I ako Tom ne napiše sledeći roman, ona će umreti. Kakva će se veza stvoriti između njih dvoje i da li se treba prepustiti svojoj mašti saznajte u ovom francuskom bestseleru.

DETEKTIVSKA TORBA – TONI PARSONS
Pre 20 godina, 7 studenata iz bogatih porodica sprijateljilo se u prestižnoj privatnoj školi Poters fild. A danas ih neko ubija na najstrašnije moguće načine. Detektiv Maks Vulf, koji istražuje taj slučaj, shvata da ubica sada prati njega. Uskoro će početi da se bori ne samo za pravdu nego i za sopstveni život.

POSLEDNJE PROLEĆE U PARIZU- JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ
Jedna obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže i patnja gulaga iznedrili su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol. Gde je granica istine i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova? U igri sudbine jedini ulog je ljubav.

RINGIŠPIL – JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ
Balerina Ana Balint, elegantna, strastvena i graciozna, znala je da voli samo njega. Sve druge ljubavi u njenom životu bile su blede replike tog nikada zaboravljenog osećaja bliskosti. U ovom romanu saznaćete šta se sve Ani dešava zbog ljubavi i baleta i kakav je kraj njenog života.

Većina knjiga koje sam navela su potresne i probudiće u vama osećanja koja možda do sada niste osetili. Želim vam da uživate u svakoj od ovih knjiga i da lepo provedete ostatak raspusta.

1 Comment

 1. Слажем се.Ја обожавам да читам тако да ћу навести неке књиге:
  Леле Понс-Преживети средњу школу
  Блер Холден-Његова девојка
  Ли Бардуго-трилогија Гриша
  Федерико Моћа-Три метра итнад неба и Три пута ти(моје омиљене(једне од омиљених))
  Џон Грин-Криве су звезде и Папирни градови
  Вероника Рот-Дивергентни(сва три дела)
  Ли Бардуго-Шест врана и Накарадно краљевство
  ………..

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.