Propolis books i HEJ! te nagrađuju! Osvoj knjigu “Kuća na pilećim nogama” Sofi Anderson

Marinkina kuća ima pileće noge. Marinka nema drugare, sem čavke. Kada poželi s nekim da provede vreme, taj neko počne da bledi, ili da bledi ona sama, da nestaje. Jer, Marinkina baka je Baba Jaga, Zaštitinica Kapije između sveta mrtvih i živih, sprovodnica duša. Neko mora da bude s njima u času kad se prisećaju minulog života. I da ih isprati uz poslednju rečenicu, uz jednu uspomenu, sećanje na ono što im je bilo najvažnije dok su bili živi. I zato, za Marinku nema škole, nema zabava i prijatelja koji će se zadržati duže od dana.

Marinka je Jagina naslednica i mora da provede život u navođenju mrtvih, da uči jezik mrtvih i da sprema jela za poslednju gozbu. Ona želi više. Želi svoja osećanja, a ne samo da oseća tuđa, navodeći ih kroz Kapiju. Jednog dana, Marinka će, u želji da zadrži prijatelja, prekršiti sva pravila. I zbog toga njena voljena baka nestaje. Samo je Marinka može naći, ali mora da zakorači u svet s one strane. Odatle se, kažu, niko nije vratio.

KAKO DO KNJIGE? 

Propolis books i HEJ! poklanjaju ti ovu sjajnu knjigu!

Sve što treba da uradiš jeste da nam pošalješ zašto je baš TI zaslužuješ! Svoje objašnjenje sa podacima (ime, prezime, adresa i broj telefona) pošalji nam na mejl: hej@color.rs, a najkreativnij odgovor nagrađujemo!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.