SOS: moja se BFF ljuti zbog sitnica

prijateljica se lako ljuti

Dragi Hej,

moja BFF se stalno ljuti zbog sitnica. Čim nije po njenom, ona skroz prestane da priča sa mnom. Onda ćuti danima, a sedimo u istoj klupi. Ponaša se kao beba. Ostalima iz razreda to dosadi, pa kažu razrednoj. Ceo ČOS pričaju o nama, meni bude neprijatno, pa se na kraju uvek ja izvinim bila kriva ili ne. Stalo mi je do nje, ali ne mogu više da joj trpim. Šta da radim?

SAVET: Niko ne bi trebalo da trpi loše ponašanje, pa tako ni ti. Ipak, drugarice do kojih nam je zaista stalo se ne nalaze baš svaki dan, tako da bi bilo dobro da pokušaš da rešiš ovo jednim razgovorom. Reci joj kako se osećaš kada se naljuti, koliko ti je teško kada neće da priča sa tobom. Ako joj je stalo do tebe, razumeće. Zamoli je da ti, umesto da ćuti, svaki put kada je nešto povredi to i kaže i da te pita šta si time mislila ili zbog čega si to uradila. Ako budete razgovarale, pre ćete rešiti problem, nego ljutnjom i udaljavanjem. I ne brini – ako joj je zaista stalo do tebe, potrudiće se i ona oko vašeg prijateljstva. Sretno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.