SOS: BFF i simpatija

PROBLEM: Hitno mi treba pomoć! Već duže vreme sam zaljubljena u jednog dečka. Moja BFF je saznala za to. Treniraju u istom klubu, ali su im treninzi odvojeni sat i po vremena. Sa BFF uvek odem malo ranije, kako bih i njega mogla da vidim. Tako sam jednog dana prišla da mu se javim, i tada je moja BFF počela da mu se nabacuje. Ona već nekoliko meseci ima dečka, ali mi je najnormalnije rekla da bi bila spremna da ga ostavi zbog moje simpatije. BFF!!! Mislila sam da se zeza, ali sve je postalo ozbiljnije kada je počela da mu lajkuje sve slike i na zid je stavila njegove inicijale. Ja nikada ne bih imala hrabrosti da tako nešto uradim. Osećam se stvarno grozno. Danima razbijam glavu razmišljajući šta se dešava, pa sam i u školi malo popustila. Znam da je ovo najgori period odrastanja prepun emocija i svega toga, te mi stvarno treba savet. Kako da joj kažem da mi smeta, a da je ne izgubim? Kako da njemu pokažem da mi se sviđa?

SAVET: Što se tiče drugarice i tebe, razmisli kolika je mogućnost da ostanete prijateljice ako se nadmećete oko istog dečka. Da smo u tvojoj situaciji, bili bismo ljuti, jer mislimo da nije u redu nabacivanje dečku koji se i tebi sviđa, a pritom to zna i ima dečka. To jednostavno nije prijateljski. Pokušaj da porazgovaraš sa njom o tome. Napravite dogovor da jedna drugoj ne otimate simpatije. To bi trebalo da bude jedno od važnih pravila vašeg prijateljstva. Ukoliko u tome ne uspeš, postaće ti jasno kakva ti je ona drugarica.
Što se tiče dečka koji ti se dopada, potpuno je okej razmišljati o svemu po nekoliko puta i pomalo sumnjati u sebe. To većina nas radi kada smo u nekoga zaljubljeni. Za početak je potrebno da ne budeš zajedno sa BFF. Biraj prilike u kojima pogledi mogu da vam se susretnu, a onda pravi nove prilike da pomalo porazgovarate, onako usput. Budi prirodna i uporna. Razgovor uživo i razmenjeni pogledi ostavljaju jači utisak od lajkovanja slika na društvenim mrežama. Mada, i to ne treba zanemariti. Lajkuj poneku sliku koja ti se zaista dopada, čisto da zna da pratiš njegov život na internetu. Sačekaj malo i vidi kako će reagovati. Ako pokaže zainteresovanost, ne oklevaj već mu jasno stavi do znanja da ti se sviđa. A onda ga pozovi u šetnju, na sladoled, itd.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.