SOS: Drugarica i simpatija

PROBLEM: Pratim Hej! od prošlog meseca. Svideo mi se posle prve pročitane stranice. Imam jedan problem i zaista se bojim da će početi da utiče na odnos moje najbolje drugarice i mene. Ovog leta zaljubila sam se u druga kog poznajem od svoje četvrte godine. Nešto me je teralo da mu to kažem, pa sam tako i uradila. Kada je to saznao, izbegavao me je nedelju dana, i onda ponovo počeo normalno da se druži sa mnom. Ponekad bi me zagrlio i nekad bi mi prišao baš blizu. To isto bih i ja katkad uradila. Negde pred kraj letnjeg raspusta radio je to isto mojoj BFF. Pomislila sam da mu se ona sviđa. Od tada imam osećaj da ona nešto krije od mene. Iskreno, nekad ludim od ljubomore kad joj priđe. Bojim se da ću eksplodirati i da će to pokvariti naše odnose. Jednostavno se bojim da ću se jedanput izvikati na nju i na najgori način joj sve to reći. Pomozi mi!!!

SAVET: Evo pomoći. Za početak, ukoliko želiš da ostanete dobre drugarice, ne bi trebalo da bude nadmetanja oko istog dečka. Kako biste sačuvale odnos koji imate, treba otvoreno da porazgovarate pre nego što se situacija pogorša.
Dogovorite se oko nekoliko pravila vezanih za simpatije. Na primer, ako niste sigurne koja mu se više dopada, malo se raspitajte o tome kod njegovog društva. Ukoliko mu se dopadate obe, onda se dogovorite šta dalje. Jedno od prostih pravila je pravilo prvenstva za onu kojoj se duže dopada. Verujemo da si čitajući ovo dobila još nekoliko ideja kako da sačuvaš prijateljstvo. Samo hrabro! Dogovor će vam omogućiti da se lakše snalazite u ovakvim ili sličnim situacijama.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.