SOS: Loša drugarica

PROBLEM: Dragi Hej, imam veliki problem. Jedna drugarica mi stalno priča kako sam retardirana, bolesna, kako moram sve da znam, i još me naziva pogrdnim imenima. Kad sam jednom izašla sa mojom BFF i njom, ona me stalno štipala, govorila da me mrzi i ponašala se ružno prema meni. To traje već duže vreme. Navodno smo BFF, ali ja ne verujem u to. Sve to je počelo kada je kao pročitala poruku koju sam poslala drugarici koja je jako daleko, u kojoj je navodno pisalo: “Volim te jer nisi kao drugi, volim tebe i nikog više”. Prema meni se ponaša kao da sam joj uradila nešto grozno. Molim te pomozi mi jer ne mogu ovakvu više da je podnesem.

SAVET: Drugarstvo je kada se barem dve osobe druže, pomažu i razumeju kada im je teško. BFF je malo više od toga. To je neko ko o tebi zna skoro sve, i to čuva i neguje kako bi ti bila još bolja osoba. Ako smo dobro razumeli, ti ovu drugaricu i ne smatraš BFF. A nama se čini da ti čak nije ni drugarica čim te tako kinji i naziva pogrdnim imenima. Zašto se uopšte družiš s njom? Nije ni prva ni poslednja osoba na svetu. Prijateljstvo treba da se zasluži, a ko se ne ponaša lepo prema tebi ne može ti biti prijatelj. Pošto već imaš BFF, nisu ti potrebne baš sve “drugarice” da bi se dobro osećala.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.