SOS: Simpatija i nasilnici

PROBLEM:  Mnogo sam zaljubljena u jednog dečaka, on nije u mene, ali opet smo u baš super odnosima. Druga dva dečaka su do ušiju zaljubljena u mene i osuđuju me da mi se sviđa narkoman i kreten, što on nije, baš naprotiv, štreber je. Oni su mnogo ljubomorni i stalno žele da ga istuku, ali ja to ne mogu da dozvolim i svaki dan se završi tako što ja od nervoze počnem da plačem i oni se tada smire. I to se neprestano ponavlja. Ne mogu da sedim skrštenih ruku dok se neko tuče zbog mene. Opkole me i pričaju mi kako je on gej, narkoman i huligan, ali ja u to ne želim da verujem i branim se suzama. Ne mogu doveka ovako, molim vas pomozite! :'(

SAVET: Iz tvog pisma možemo da zaključimo da ima nekoliko stvari s kojima treba da izađeš na kraj. Prvo, svakom od nas se sviđaju različite osobe i niko (čitaj kao da je podvučeno!) nema prava da naše izbore osuđuje, jer su ukusi različiti. Drugo, možda taj dečko zaista i nije najbolji za tebe. Jer, kada smo zaljubljeni, primećujemo samo lepe stvari. Mada nam se iz tvojih reči čini da je on neki sladak tip, a da su ova dvojica ljubomorni. U svakom slučaju, svako od nas ima pravo da pogreši pri izboru prave ljubavi. Štaviše, većina nas bar jednom to i učini. I najvažnije, to što ti trpiš – zastrašivanje od drugih osoba, nije dozvoljeno ni u u školi, ni van nje. Pišeš nam da ne možeš da sediš skrštenih ruku. Hej, i ne treba da bude tako! Gde su tvoje drugarice kada se to dešava? Kako one rešavaju sličnu situciju? Da li se kada si sa njima isto tako dečaci okupe oko vas i pokušavaju da te zastraše? Da sumiramo, zastrašivanje nije samo tvoj problem. Kaži drugaricama, psihologu, razrednom starešini ili nekom drugom nastavniku od poverenja šta se dešava. Oni su tu da svakom učeniku pomognu ukoliko nešto ne može sam da reši. Na primer, kad ti matiš ne ide baš nabolje i mučiš se oko nekih zadataka, uglavnom pitaš nastavnika za pomoć i dodatno pojašnjenje. Isto je tako i sa drugim problemima sa kojima se susrećeš u školi. Samo hrabro i potraži pomoć od drugih.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.