SOS: Tata i ja

PROBLEM: Obraćam vam se zbog odnosa sa tatom. Jako ga volim, ali sem što je pored mene, ne osećam da je zaista tu. Mi se dobro slažemo, ali ja želim više od toga. Volela bih da izlazimo, da se družimo i stvaramo nove uspomene. Razumem da je on umoran, ali to ne mora biti kad je radni dan. Mogli bismo nedeljom da prošetamo ili ako je ružno vreme da igramo karte ili neku drugu društvenu igru. Možemo takođe da vozimo bicikle. Zaista bih želela da provodim više vremena s njim. Ja imam 13 godina, u sedmom sam razredu, a blizu je i srednja škola. Molim vas pomozite mi, dajte mi neki predlog.

SAVET: Samo hrabro i pređi sa reči na dela. To je tvoj tata, čak i kada je umoran. Iskoristi neki vikend ili radni dan kada ste svi u kući i odmarate se i predloži mu ono što si nama napisala. Takođe, možeš, recimo, otpočeti razgovor o nekom zajedničkom super provodu od pre nekoliko godina kojeg se još uvek dobro sećaš. Podseti ga koliko ste uživali i koliko ti je baš on bio važan. Tate vole da čuju da su još uvek bitni u životu svojih ćerki. Sa druge strane, sigurni smo da znaš šta on voli da radi u slobodno vreme pa mu se spontano pridruži, ili ga prosto pitaj šta bi za njega bilo lepo provedeno vreme sa ćerkom.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.