SOS: Želim da budem viša

PROBLEM: Imam 15 godina i trenutno sam visoka 162 cm. Problem je što želim da budem viša, jer bih volela da budem model. Počela sam da radim vežbe za istezanje i za sada sam porasla oko 2 cm, ali se plašim da ne prestanem da rastem. Čitala sam da rast prestaje oko 18. godine, a nekako mi se čini da moj metod sporo deluje. Meni su inače svi u porodici oko 176 cm, osim majke, ona je kao ja. Kome god da sam rekla da želim da porastem, govorili su da je nemoguće da budem mnogo viša od nje zbog gena, ali ja verujem u suprotno. Šta vi mislite? Hvala unapred.

SAVET: Ostalo nam je nejasno za koji period si porasla dva centimetra. Bez obzira na to što nemamo tu informaciju, mislimo da već radiš sve što je do tebe kako bi dobila na visini. Još bi mogla da uključiš i rad na mentalnoj izdržljivosti kako bi imala snage da sačekaš rast koji očekuješ. Sa druge strane, važno je da ne zanemariš sebe u drugim stvarima koje te čine osobom kakva jesi. Da bi bila model, podjednako je važno i da imaš šarma, samopouzdanja i da dobro razmišljaš kako bi mogla da ispratiš sve što taj posao zahteva od tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.