SPS: Kako reći drugaricama da sam dobila prvu menstruaciju?

PROBLEM: Imam 12 godina i dobila sam menstruaciju pre četiri meseca. Ne znam kako da kažem drugaricama. Da li će svima to raspričati, jer me je mnogo sramota od toga?

SAVET: Promene kroz koje prolaziš traže malo strpljenja od tebe. Takođe, da bi osetila spremnost da o ovoj temi pričaš sa drugima, od pomoći može biti ako obratiš pažnju kako to rade tvoje drugarice. Nisi sama, i one prolaze kroz iste stvari. Deo rešenja možeš naći ako ih pitaš kako bi one to saopštile drugima. Na ovaj način bi čula kako drugi razmišljaju, i to može biti mala pomoć kada preispituješ situaciju koja bi tebi odgovarala da kažeš da si dobila menstruaciju. Ne zaboravi, svako sazreva na svoj način i svaki od tih načina je pravi. Nemoj sebe požurivati, i kaži drugima kada znaš i osećaš da je to dobar trenutak za tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.