TVOJA REČ: Bookmate konkurs u kreativnom pisanju

Bookmate, servis za čitanje elektronskih knjiga koji povezuje ljubitelje pisane reči širom sveta, organizuje konkurs u kreativnom pisanju pod nazivom TVOJA REČ.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi koji imaju između 15 i 35 godina u trenutku kada konkurs počinje (12. jul 2018), talentovani za pisanje, iz cele Srbije, oni čiji romani ili zbirke kratkih priča do sada nisu bili objavljivani u zemlji ili inostranstvu.

Kao dodatni uslov, organizator navodi da gotovo književno delo (roman ili zbirka kratkih priča) mora imati najmanje 35.000 reči. U trenutku završetka konkursa, 30. novembra 2018. godine, književno delo mora biti sasvim završeno i spremno za obradu tehničkog tima organizatora i partnera konkursa.

Zainteresovani se pozivaju da posete www.bookmate.com/specials/tvojarec i registruju se kao učesnici konkursa, a potom prate Bookmate profile na društvenim mrežama, kako bi na vreme bili obavešteni o načinu predaje gotovih radova, koje će, tokom decembra, stručni žiri pregledati i odlučiti o pobednicima. Sva završena dela biće objavljena u elektronskoj formi, globalno, u okviru kataloga servisa Bookmate, koji trenutno broji stotine hiljada naslova, dok će deset najboljih dela, po izboru žirija, biti posebno promovisano. Ujedno, jedan među njima, onaj s najvećim potencijalnom po oceni stručnog žirija, u saradnji sa partnerom konkursa, izdavačkom kućom Evro Book iz Beograda, biće odštampan u tiražu od hiljadu primeraka, objavljen i distriburian širom Srbije.

„Uzbuđeni smo što smo u prilici da talentovanim mladim osobama u Srbiji pružimo mogućnost da se njihova reč čita globalno, na svih dvadeset tržišta na kojima je Bookmate prisutan”, izjavio je Endru Bajev, CEO kompanije Bookmate. Bookmate je u Srbiji dostupan od decembra prošle godine, kada je lansirao i katalog elektronskih knjiga na balkanskim jezicima.

„Budućnost srpske književnosti i izdavaštva su mladi pisci koji zaslužuju priliku da zasijaju, zbog čega je Evro Book sa zadovoljstvom prihvatio poziv Bookmatea da bude partner u konkursu Tvoja reč,” dodao je i Novica Jevtić, generalni direktor izdavačke kuće Evro Book, koja je partner ovog konkursa.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.