Upoznajte kreativnu hejovku Saru Pajić

Podelili smo Sarin rad na našoj FB strani, a u magazinu je dobila nagradu u rubrici DIY. Toliko su nam se dopale njene narukvice pa smo rešili da je upoznamo i predstavimo vama.

Reci nam nešto o sebi, odakle si, koji si razred, šta te zanima?
Rođena sam i živim u Nišu. Ove godine sam završila osmi razred i upisala gimnaziju u svom gradu. Od malena treniram karate i sportski sam tip i karate je nešto što obožavam i čemu sam veoma predana.

Kako si počela da praviš narukvice?
Po društvenim mrežama sam videla da je veoma aktuelno prodavanje nakita, pa sam odlučila da i ja počnem time da se bavim. Želela sam da moje narukvice budu drugačije i po nečemu upečatljive i mislim da sam u tome uspela. Mama je neko ko mi je veoma pomogao i bez nje sigurno ne bih uspela. Veoma je kreativna i ovakve stvari joj idu od ruke, pa mi je pomagala što se tiče pletenja narukvica i ona je ta koja me je sve naučila.

Koliko ti je vremena trebalo pre godinu dana, a koliko ti sada treba da napraviš jednu narukvicu?
Na početku mi je trebalo i po pola sata, dok još nisam bila vešta.Sada mi treba desetak minuta za jednu narukvicu, jer sam se izveštila i naučila par trikova.

Kako teče proces pravljenja?
Prvo odem do prodavnice materijala, gde pokupujem potrebne stvari.Onda sledi pletenje narukvice. Svaka moja narukvica se sastoji od konca i detalja koje je ulepšavaju. Uglavnom pustim neku muziku, koja me opušta i počnem da radim.Ta tehnika pletenja je poznata po imenu makrame.

Gde nalaziš inspiraciju?
Inspiraciju uglavnom nalazim slučajno, kad legnem da spavam, na putu do škole, treninga ili prosto u prodavnici kada kupujem materijal, vidim neki zanimljiv detalj i u glavi smislim novu narukvicu koja mi se čini interesantnom.

A gde nabavljaš materijal?
Materijal kupujem u jednoj prodavnici u Nišu koja prodaje razne stvari za izradu nakita.

Kako neko može da naruči narukvicu?
Narukvicu svako može da naruci preko mog Instagram profila gde ih prodajem @sara_nakit, Facbook profila Nakit Sara ili preko mog mobilnog telefona koji je istaknut na svakom od navedenih profila. Moram da dodam da na profilima postoje slike narukvica koje sam pravili i koje mogu da napravim, ali to nije sve jer svako može dizajnirati svoju narukvicu.

Imaš li u planu da kreiraš još nešto od nakita?
Razmišljam da izbacim neku letnju kolekciju, koja će biti veoma zanimljiva i moderna, ali ipak prepoznatljiva.Više o tome ćete videti uskoro na mom Instagramu i Facebooku.

Tinejdžerka si, ali sigurno već razmišljaš o budućnosti, šta bi volela da radiš?
Veoma sam neodlučna i često menje svoje želje čime planiram da se bavim kada odrastem, ali trenutno mi je u glavi da želim posle završene gimnazije da studiram psihologiju.Sigurno cu nastaviti sa prodajom nakita, treniram karate, a možda me u međuvremenu još nešto zainteresuje…

Priredila: Ivana Grabrović

Foto: Privatna arhiva

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.