Zašto moraš pročitati knjigu “Sve, baš sve’” by Ivana Filipović

Knjiga je jedinstvena i prenosiva čarolija koja nam otkriva ono što stvarnost skriva.

Iako bi i ti sigurno odabrala da slobodnih sat vremena provedeš na internetu umesto što bi pročitala knjigu reći ću ti da grešiš. Istina je da je ponekad zanimljivije je vreme provesti gledajući neki smešni klip ili praveći novi selfi, ali to ti ne donosi ništa osim trenutne zabave. Zašto je zapravo važno čitati knjige? Pre svega iz knjiga se može naučiti mnogo toga, obogaćuju fond reči i bude našu maštu.

Današnji tekst sam odlučila da posvetim knjizi “Sve, baš sve” autorke Nicole Yoon koji je kod nas objavila izdavačka kuća “Urban Reads”.

Zašto sam se odlučila baš za nju? Dok sam razgovarala sa ljudima koji su čitali ovu knjigu, shvatila sam da nemaju baš svi isto mišljenje o knjizi kao ja. Knjiga govori o devojci koja zbog svoje bolesti ne može da živi kao ostali tinejdzeri jer joj bolest to ne dozvoljava. Jedini prijatelji koje ima su njena mama, inače doktorka koja brine za njeno stanje i negovateljica Karla. Ona je kao mala izgubila oca i brata u nesreći i jedina osoba za koju zna i koja bi za nju dala sve je njena majka. Jednog dna se u kuću do njene doseli Oli Brajt sa svojom porodicom i njena priča tek tad počinje.Kako vreme prolazi ona se sve više i više zaljubljuje u Olija i spremna je da uradi sve,baš sve kako bi bar jedan dan provela van kuće zajedno sa njim.

Zašto bi trebalo da pročitaš ovu knjigu? Pre svega probudićeš svoju maštu i nateraće te da do kraja knjige razmišljaš šta će se desiti.

Zahvaljujući njoj shvatićeš koliko si zapravo srećna što imaš lepo i bezbrižno detijnstvo i ne moraš da se brineš da ćeš možda umreti ako izađeš iz kuće.

Naučićeš da je bez obzira na sve važno biti uporan i da je zbog onog što voliš vredno rizikovati sve.

Nadam se da ćeš kao i ja uživati u ovoj predivnoj i romantičnoj knjizi. A radujemo se i svakom vaše komentaru zato slobodno pišite vaše utiske.

Foto: Guliver Thinkstock i promo

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.