Znate li zašto je Albert Ajnštajn isplazio jezik na ovoj fotografiji?

Kada ukucate ime slavnog fizičara Alberta Ajnštajna na Google pretreživaču, sigurni smo da ćete ugledati fotografiju na kojoj sedokosi genijalac plazi jezik. Ako ste pomislili da je u pitanju neka foto-montaža koja kruži internetom, prevarili ste se. Slika je zaista autentična. A evo i kako je nastala.

Davne 1951.godine, 14.marta, Albertovi prijatelji i kolege su mu priredili zabavu povodom njegovog 72. rođendana. Te večeri, u Prinston klubu, osim mnogobrojnih gostiju, pristigao je i veliki  broj fotografa i medija. Vidno umoran, fizičar je ipak revnosno nastavio da pozira foto-reporterima. Na kraju večeri, jedan prijatelj se ponudio da Ajnštajna poveze kući. I taman kad je fizičar ulazio u automobil, fotograf je uzviknuo: „Može li još jedna fotografija?“

Fotograf Art Sas tvrdio je da je u tom trenutku Albert isplazio jezik i da je on taj trenutak ovekovečio svojim foto-aparatom. I baš tada, nastala je ova legendarna fotografija koja se i sama svidela velikom naučniku. Kasnije je Albert Ajnštajn od fotografa naručio još devet takvih fotografija, a neke od njih je iskoristio za slanje čestitki.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.