10 načina da smanjiš stres za 10 minuta

Svi imamo dane kada smo tliko nervozni da svaka najmanja stvar deluje kao ogroman problem i ne znamo šta da radimo sa sobom. Čak se i dan oduži i deluje mučno. Rešenje? Da odvojiš nekoliko minuta da se odmoriš i napuniš baterije. Evo su neke od naših omiljenih aktivnosti i za um i za telo:

1. Gledaj neku komediju. Smeh je najbolji lek protiv bilo kakve negativnosti. Ako ti nije do filma, potraži neki zabavni snimak na YouTubeu.

2. Napuni kadu i napravi sebi kupku. Što više mehuriča to bolje. Pogotovu ako nađeš neku sa mirisom lavande ili kamilice. One su vrlo korisne za opuštanje.

3. Piši u dnevnik. Može da ti bude lakše ako svoje misli izbaciš na papir. Tako ćeš moći bolje da sagledaš šta se ti dešava i da shvatiš šta te toliko uznemiruje što je već pola puta do rešavanja te nervoze!

4. Uzmi da bojiš. Knjige za bojenje su ponovo popularne i to sa dobrim razlogom – mehanički pokreti ruke koje ponavljaš dok bojiš dokazano smiruju, a osećaj ispunjenosti kada završiš rad je predivan.

5. Sredi nokte. Ko ne voli dobar manikir? Pozovi drugarice da dođu kod tebe i isprobajte nove lakove.

6. Napravi sebi neku poslasticu. Ako imaš neki kolač koji mnogo voliš probaj da ga napraviš ili pripremi večeru za porodicu.

7. Pogledaj snimak na YouTubeu vezan za šminku i probaj da to uradiš sama. Ovo je vrlo zabavan način ne samo da usavršiš stavljanja ajlajnera na oči već i način da sebi skreneš misli sa onoga što te nervira.

8. Pozovi drugaricu. Pričanje sa nekim ko to je blizak će ti pomoći da se oslobodiš tog emotivnog tereta.

9. Slušaj muziku koja te čini srećnom. Nešto sa zaraznim ritmom i pozitivnim tekstom uz šta možeš da igraš po sobi. Odmah ćeš se osetiti bolje.

10. Obuci nešto lepo. Čak iako bi radije da budeš u trenerci, oblačenje tvoje omiljenje haljine će ti podići samopouzdanje i osećaćeš se spremnom da osvojiš svet.

Priredila: Milica Milovanović

Foto: Getty Images

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.