3 stvari koje treba da uradiš da bi ti sledeća školska godina bila neverovatna

Škola može biti poprilično zamarajuća, pogotovu pored održavanja ocena i izlaženjem na kraj sa neprijatnim osobama i simpatijama. Leto je savršeno vreme da sve to skineš s uma i da sakupiš energije da sledeću školsku godinu dočekaš spremna. Između odlazaka na bazen i uživanja na plaži ima nekih baš prostih stvari koje možeš da uradiš.

Posveti se svom izgledu.
Svakome je povremeno potrebno sređivanje. Ako misliš da ti je izgled pomalo dosadan, probaj nešto novo! Ofarbaj kosu – mala promena boje može da ima jak efekat. Potraži tutorijale za šminkanje i zabavi se. Možeš čak i da nađeš neku zabavnu rekreaciju i pokažeš da imaš najbolju kondiciju na jesen.

Počni da pišeš dnevnik.
Da li si ikada napravila odluku, a da nisi znala baš žašto? Nisi jedina. Bitno je da žnaš žašto radiš neke stvari da bi izbegla da praviš iste greške ubuduće. Dnevnik je dobar način da sagledaš sebe u nekim situacijama. Da, zvuči glupo, ali može da ti pomogne kada svoje misli pretočiš na papir. Može da ti pomogne da razjasniš sve zamršene emocije i misli koje te zbunjuju.

Pronađi svoju strast.
Šta voliš da radiš? Leto je savršeno vreme da se posvetiš stvarima u kojima uživaš. Pisanje, muzika, sport ili nešto drugo što je tebi posebno. Probaj nove stvari dok ne pronađeš to nešto što će te usrećiti i doneti ti veliko uživanje.

Priredila: Milica Milanović

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.