3 super saveta kako da preživiš porodično letovanje

Letnji raspust je tu, uživanje je počelo, ali se onda sve pretvorilo u noćnu moru – roditelji zahtevaju od tebe da im se pridružiš na porodičnom putovanju koje su odavno isplanirali.

Ponekad je zaista naporno provoditi vreme sa porodicom, posebno kada se nađete u drugoj državi, pa nemaš kuda da pobegneš, tako da smo za tebe sastavili nekoliko saveta, kako bi preživela putovanje i vratila se kući nasmejana i ispunjena.

1. Opusti se
To se ipak zove odmor. Potrudi se da provedeš dosta vremena u relaksaciji, jer si to i zaslužila. Nezavisno od toga hoćete li biti na planini ili na plaži, doseti se da se zavališ u stolicu, zažmuriš i opustiš.

2. Budi strpljiva
Oni su tvoja porodica – možda niste uvek na istoj talasnoj dužini, ali je i dalje važno da očuvate dobar odnos. Ukoliko jedan ili svi članovi porodice počnu da ti skaču po živcima, seti se da nije smak sveta i ne zaboravi da dišeš.

3. Zbliži se sa njima
Verovatno je tvoja mama isplanirala to putovanje kako biste mogli da provedete neko vreme zajedno i kako biste se ponovo zbližili. Ponekad smo toliko zauzeti odrastanjem, da zaboravljamo na činjenicu da i naši roditelji stare.

Ne zaboravi da će putovanje biti dobro onoliko koliko ti budeš odlučila da će biti. Jednostavno, ostani pozitivnog raspoloženja i zapamti gore navedene savete.

Na kraju krajeva, pa ne može sve biti toliko crno koliko misliš da će biti!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.