4 načina da lakše uradiš domaći 

Sa treninzima, izlascima i raznim obavezama kod kuće, ponekad je stvarno teško naći vremena i za domaći zadatak. Svi se, međutim, slažemo da je ostajanje do kasno zbog domaćeg prilično naporno i dosadno. Ali, mi znamo kako da vam to olakšamo! Pročitaj naše savete i primeni ih što pre!

Ostavi telefon

Složićeš se da ako ti non-stop zuji, teško ti je da se skoncentrišeš na čitanje ili učenje? Ili ga isključi ili ga daj nekome kome veruješ da ga čuva i skloni od tebe dok radiš. I naravno, reci im da ti ne vraćaju mobilni dok sav posao ne bude gotov.

Iskoristi SVAKI minut

Uvek imamo dooosta vremena između časova ili dok čekamo bus ili pre škole-zato iskoristi svaki trenutak! Sigurno možeš da obnoviš gradivo još jednom dok doručkuješ ili da na odmoru rešiš par zadataka iz matematike. Ako ti smeta buka, stavi slušalice i pusti prijatnu muziku koja će ti pomoći da se skoncentrišeš.

Proveri domaći sa prijateljima

Ukoliko je domaći koji radiš za ocenu, posavetuj se sa prijateljima koji su ga već uradili. Uporedi vaše zadatke i zaokruži razlike koje primetiš. Kasnije analiziraj po pravilima da bi proverila ko je šta tačno uradio. Naravno, uz to prati i da vam zadaci ne budu identični, osim ako se to od vas zahteva, da ne bi bilo problema sa profesorima.

Podesi sat

Nikako ne pronalaziš način da ti učenje bude zanimljivo? Podesi tajmer na telefonu na vreme za koje misliš da možeš da naučiš određenu lekciju, a onda se jednostavno trkaj s vremenom! Pokušaj da sve završiš pre isteka roka, pa će ti tako učenje biti zanimljivije i samim tim ćeš ostići dupli uspeh. Naravno, spremi i nagrade u vidu omiljenih slatkiša ili nekoliko epizoda omiljene serije, kako bi imala još veću motivaciju.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.