4 razloga zbog kojih ćete voleti svoje male grudi

Da li je i vama dosta tuđih, tužnih pogleda upućenih u vaše poprsje. Ili barem na onaj deo tela na kom poprsje i bujne grudi treba da budu. I vaše su male? Pa šta?

Društvo je postalo opterećeno veličinama – postalo je bitno jedino da su grudi velike, jer samo tako se smatra i da su privlačne. E pa dosta! Sve grudi su divne grudi i treba da se njima ponosite. Evo  nekoliko zanimljivih činjenica koje možda niste znale o malim grudima.


Nenošenje grudnjaka je zdravo

Nauka je dokazala da nošenje grudnjaka dugoročno može da ima posledice po zdravlje žene. Uništava tkivo, smanjuje cirkulaciju i dovodi do preranog opuštanja mišića. Žene koje imaju male grudi ne moraju da brinu o tome, jer mogu bez problema da sebi priušte izlaske iz kuće bez grudnjaka. Da li vam je poznat osećaja skidanja cipela sa visokim potpeticama nakon celovečernje žurke? Ili otkopčavanje grudnjaka nakon napornog radnog dana? Eh, kad ne nosite grudnjak, takav osećaj je svaki dan. Žene sa velikim grudima često imaju probleme sa vratom i kičmom. One ne mogu tako lako da se odreknu nošenja grudnjaka, ali bi svakako trebale što češće to da praktikuju.

Ako su male, ne znači da ne vise

Prečesto nošenje grudnjaka može da dovede do toga da mišići i tkivo u grudima brže propadaju i to važi za sve grudi, bilo da su velike ili male. I male grudi mogu da “vise”, više je reč o tome kakvo je tkivo, a ne koliko ga ima. Svaki put kad neko krene da vas teši daje lažni osećaj empatije i to samo jer imate male grudi – podsetite ih ipak na neke druge prednosti koje imate, jer protiv gravitacije ne mogu da se izbore ni najmanje na svetu.

Male grudi – bolje držanje

Velike grudi mogu biti teške i opterećujuće za leđa što često dovodi do krivljenja kičme i pritiska na vrat i gornji dio leđa. Žene sa malim grudima nemaju taj pritisak, hodaju ravno, ispravljeno i generalno imaju bolje držanje, a koje je i dugoročno gledano zdravije za stanje kičme. Stani, ispravi se i pokaži svoje male grudi.

A možda neće ostati male zauvek?

Nekad manje, nekad veće. Ima dana kada izgledaju bolje ili gore, ali činjenica je da su popravljive, ali u krajnjem sluučaju i prepravljive. Kao što važi za male da mogu postati velike, isto tako velike mogu da se smanje zato dobro pripazite kada se sljedeći put budete šalile sa nekom drugaricom da je “ravna kao daska”.

Sve su grudi lepe grudi, uzmi što ti život nudi, zadovoljna, srećna i ispunjena bez obzira na korpicu grudnjaka budi!

Foto: Guliver Thinkstock

Izvor: lolamagazin

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.