5 načina da veza na daljinu uspe

Veze dolaze u svim oblicima i brojevima i većina njih već odavno nije konvencionalna. Još ako dodamo olakšan način komunikacije (društvene mreže su nam u tome i te kako pomogle) sada se možemo zabavljati sa osobom koja je na drugom kraju sveta, bukvalno. Vaš partner će možda morati da ode u drugu zemlju zbog studija ili iz nekog sasvim petog razloga, ali to nije znak da je vreme za raskid. Da biste održali romansu ili je možda čak i poboljšali, pripremili smo 5 načina koja će vam u tome pomoći.

Organizujte sastanak… na skajpu

Sastanci su od suštinskog značaja u svakoj vezi, a činjenica da to što niste u istom gradu ili državi ne znači da ne možete da organizujete romantičnu večeru. Nove tehnologije su nam, priznajemo, dosta odmogle jer smo se otuđili, međutim, isto tako su nam i pomogle. Uz pomoć skajpa, kilometri razdaljine nisu prepreka… Ne, ne… Pripremite hranu koju volite, sipajte čašu omiljenog pića, uključite skajp i voila! Možda će vam u početku biti neobično, ali vremenom ćete se navići i na ovaj način ćete provoditi divno vreme sa partnerom.

Pričajte, pričajte – komunikacija je najbitnija

Komunikacija ne znači da “davite” partnera putem Mesindžera 24/7! To samo znači da jedno drugom pričate o svim sitnicama koje vam upotpunjuju dan. Razgovarajte o osećanjima, strahovima, nedoumicama, ma o svemu onome što vas tišti i ne da vam mira. I ne zaboravite da budete istinski zainteresovani za život osobe do koje vam je stalo.

Radite stvari zajedno

To što niste u istoj prostoriji, ne znači da ne možete gledati isti film ili TV emisiju. Možete čitati i istu knjigu a onda pričati o zapletima i raspletima u istoj. Zanimljivo je, zar ne? Ma samo budite kreativni.

Poklonite jedno drugome sitnicu koja vam znači

Moramo napomenuti da se pored svih lepih stvari koje prate jednu vezu dešavaju i one manje lepe. Desiće vam se da imate težak dan u školi ili kod kuće. Bićete nervozni i možda ćete bes iskaliti na partnera koji nije kriv. Kako biste izbegli ovakve situacije, kada osetite teskobu ili tugu, prvo pogledajte sitnicu koju vam je partner poklonio. Prisetite se svih lepih stvari i dozvolite da vam lepa osećanja izbrišu ona ružna. Dišite i setite se zašto volite. Sve je jednostavno kada je ljubav prisutna.

Budite kreativni

Vaš odnos možete začiniti i slanjem razglednica iz svakog mesta koje posetite. Na taj način pokazujete parteru koliko vam nedostaje. Ispecite njegovu/njenu omiljenu poslasticu i pošaljite je poštom. Usput napišite kratku posvetu. Verujte nam, biće oduševljen/a!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.