5 saveta kako da tvoje slike na Instagramu budu još bolje

Koristiš Instagram i sigurno voliš da objavljuješ svoje slike. Slažemo se to je sjajan način da zabeležiš lepe trenutke kroz fotografije. Upravo zbog toga smo odlučili da ti otkrijemo par tajni i kažemo par saveta kako da svoju sliku učiniš što lepšom i profesionalnijom.

Svetlo
Jako je važno da slika nije tamna. Potrudi se da se slikaš na dnevnom svetlu tj. dok je dan. Ako pak to ne možeš uraditi postoje i razne aplikacije koje možeš besplatno instalirati na svoj telefon i tako se poigrati sa brojnim filterima koji posvetljuju pozadinu, a i samu sliku.

Smej se
Kažu da je osmeh druga najbolja stvar koju možeš napraviti sa svojim usnama. Budi prirodna i spontana. Dovoljan je samo jedan smešak da ulepša tvoju fotku.

Pozadina
Ukoliko želiš da slikaš svoj prelepi autfit koji si danas obukla, pronađi pozadinu koja je suprotne boje tvoje kombinacije. Ukoliko si u belom ili crnom možeš se slikati ispred nekog grafita, u svakom slučaju biraj raznolike boje pozadine. Ukoliko si ipak u nekoj vedrijoj i šarenijoj boji biraj svedenije pozadine. Tako ćeš doći do izražaja i istaćičeš sebe i svoj autfit, što ti je i bila namera, zar ne?

Izoštri sliku
Kvalitet slike je veoma bitan, a ukoliko nemaš telefon sa kamerom dobre rezolucije potrudi se da izoštriš sliku i usključiš blic – tako će slika delovati mnogo profesionalnije i bistrije.

Igraj se
Igraj se sa oblicima slike, dupliraj ih, sklapaj dve u jednu i zabavi se. Sada uz već pomenute aplikacje možeš svašta uraditi. Napravi i neki kolaž, stavi okvir ili dodaj stikere.. Imaš mnogo mogućnosti zato pusti mašti na volju.

Autor: Nevena Ruvidić, UMS, Letnja škola novinarstva

Foto: Thinstock Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.