5 zdravih načina da se razvedrite tokom jeseni

Jesen je vreme kada priroda zaspi, a zajedno sa njom se i mi osećamo umorno i melanholično.

Ukoliko vam se stalno spava, osećate pad pritiska, i ne radi vam se ništa – ne brinite, to je normalno. Postoji nekoliko zdravih prirodnih metoda kako se suočiti sa ovim osećajem. Ovi trikovi će vam pomoći da tokom sumornih jesenjih dana budete veseli i produktivni.

Vitamini koji će vas probuditi

U jesen su vitamini B i C posebno važni, ali najsnažniji vitamin za podizanje snage i duha je B1. Nalazi se u mleku i žitaricama, kao i kašama i proizvodima od brašna.

Zeleni čaj

Dokazano je da kafa ne oživljava duže od 15 minuta. I nakon popijene kafe pritisak pada i dolazi do još veće pospanosti. Ali, postoji još jedno mnogo efikasnije piće: zeleni čaj. Uzmite šolju toplog zelenog čaja ujutru, i bićete veseli do večere. A onda možete sebi priuštiti još jednu šolju. Nemojte piti zeleni čaj nakon 18 sati, u suprotnom ćete imatii problema sa spavanjem.

Sport

Ne budite lenji! Redovna sportska aktivnost pomaže u normalizaciji krvnog pritiska, jačanju imuniteta i energije tokom čitavog dana.

Jelo sa začinima

Jaka i začinjena jela uzbuđuju nervni sistem i uz nju ćete zaboraviti šta su letargija i pospanost. Čak i ako je hladno i oblačno.

Aromaterapija

Da ne biste osetili bilo kakvu slabost u jesen, kupite sveće, ulja i mirise sa ilang-ilangom, bosiljkom, borom i citrusom. Ovi mirisi će vam dati potrebnu dozu dobre energije.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.