5 znakova da vam je prijateljstvo u krizi

Problemi se pojavljuju u svakoj vrsti međuljudskih odnosa, pa tako i u prijateljstvu. U nastavku saznajte koji znakovi jasno pokazuju da se vi i vaša prijateljica ne razumete baš najbolje.

Ne trudite se da organizujete druženje

Nekada ste bez problema dogovarale izlazak i veselile se čak i najkraćoj brzinskoj kafi. Sada nemate preteranu želju za druženjem a ponekad čak i slažete jedna drugu da imate neodložne obaveze.

Odnos vam je pun nesporazuma

Druženja su postala pomalo naporna jer se skoro svaki vaš razgovor završi nesporazumom ili u nadvikivanjem. Najčešće se dogodi da jedva čekate kraj okupljanja jer atmosfera nije baš najugodnija.

Više nemate poverenja

U nekoliko navrata ste bili povređeni od strane prijateljice i više ne znate na koji način da povratite izgubljeno poverenje. Na žalost, prestale ste da govorite jedna drugoj tajne i strahove vezane za vaš svakodnevni život jer odavno imate utisak da vas više i ne sluša.

via GIPHY

Nervozne ste kada ste u njenoj blizini

Nekadašnju opuštenost zamenila je neugodna nervoza. Teško se nosite sa činjenicom da morate paziti na svaku reč. Još teže vam pada trenutak kada ne možete da budete to što jeste jer ćete čuti kritiku o ponašanju od strane prijateljice.

Ne nalazite teme za razgovor

Prijateljstvo vam se nekada temeljilo na razgovorima o intimnim stvarima ali vas dve već odavno izbegavate da o tome pričate. Sada sednete, gledate u telefone i komentarišete sasvim nebitne stvari.

Vreme je da otvoreno popričate, problem neće nestati ignorisanjem.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.