6 načina da povećaš broj pratilaca na Instagramu

Veliki broj pratilaca na društvenim mrežama može biti i super bonus za tvoju biografiju – posebno ukoliko želiš da se baviš modom, kozmetikom ili enterijerom. Što više ljudi prati i lajkuje tvoje postove, više će se i poslodavci ili skauti zainteresovati za tebe.

Verovatno mislite da je rukovođenje profilom na Instagramu, kao i sticanje popularnosti, zaista težak zadatak za koji su neophodni meseci. Međutim, nije baš tako i mi smo tu da vam pomognemo kroz nekoliko kraćih trikova.

Good luck!

“Smaraj“ svoje drugare

Postavi link koji vodi do tvog Instagram profila na sve društvene mreže, od Twittera do Tumblra. Pretpostavlja se da će te oni koji te uveliko prate na jednoj mreži, zapratiti i na sve druge. Na ovaj način, promovišeš sebe i svoja interesovanja.

Reklamiraj svoj brend

Trebalo bi da već imaš svoju internet biografiju (LinkedIn), a ukoliko to ipak nije slučaj, odmah je napravi! To je savršen način za promociju svih tvojih profila.

Uvek koristi #hešteg

Nemoj da zaboraviš da u svaki post uključiš bar jedan hešteg, ali samo one koje koristi preko 10.000 ljudi. To je osnova popularnosti na Instagramu. Za sada, najpopularniji su: #instagood, #photooftheday, #tbt i #beautiful.

Napravi kolaž

Zanimljiva činjenica je da kolaži na Instagramu u proseku dobijaju 20 odsto više lajkova i 25 odsto više komentara od jednoličnih fotki. Za pravljenje kolaža možeš koristiti aplikaciju Layout, koja je zapravo dodatak Instagramu.

Lajkuj drugima postove

Najjednostavniji trik za sticanje još pratilaca, jeste lajkovanje nasumično odabranih fotografija.

Umreži se

Poveži svoj Instagram profil sa onim na Facebooku i slično. Takođe, čim primetiš nove pratioce, javi im se, uspostavi kontakt i pazi na to da aktivno postuješ.

Ukoliko postanete zaista dobri u ovome, postoji mogućnost da ćete moći i da zarađujete zahvaljujući Instagramu, ali za to je potrebno više vremena. U svakom slučaju, ne odustaj!

 

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.