SOS: Drugarica i ja smo zaljubljene u istog dečka

PROBLEM: U moju školu ide jedan dečko koji mi se baš sviđa. Nije ženskaroš, ali voli da se druži s devojkama i sa svima je dobar. Malo smo flertovali i ne usuđujem se da mu kažem nešto više. Dopisivali smo se i na fejsu, ali nešto mi govori da je on sa svim devojkama u takvim nekakvim odnosima. Htela sam da se poverim drugarici, ali sam shvatila da se on i njoj sviđa. Često se mota oko njega, ponekad se ponaša kao da želi da bude sama s njim. Znam da je rešenje za moj problem sasvim jednostavno i da treba da popričam s njom, ali me u tome sprečava ljubomora. Imam osećaj da se ona svima sviđa i da bi mogla dobiti koga poželi, pa i njega. Nije lepo biti tako ljubomoran, ali ne mogu sebi da pomognem. Šta da radim?

SAVET: Za početak ti savetujemo da svu svoju energiju koju trošiš na razmišljanje o drugarici, odmah preusmeriš na dečka koji ti se sviđa. Lupanje glave o tome ko je bolji, jači i snažniji sada ti jednostavno ne treba. Moraš verovati u sebe i u to da si upravo ti najbolji izbor za tog dečka. Ako nastaviš da se baviš sporednim stvarima, izgubićeš dragocenu energiju koja ti je neophodna da osvojiš svoju simpatiju. Dobro, priznajemo, lepo je imati nekoga s kime sve možeš podeliti, ali ponekad je to nemoguće i bolje je sve odraditi u tišini. Naš je savet da nastaviš i dalje s dobrom pričom s tim dečkom, kao i sa drugaricom. Nemoj odustajati ni od njega, ni od nje, a najvažnije je da ne odustaneš od same sebe. Leto je stiglo, a sa njim i ljubav, zato glavu gore, osmeh na lice i kreni u osvajanje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.