I biti singl je cool!

Tvoje drugarice su u nekim vezama, a ti nikako da pronađeš svoga princa. Ne očajavaj, nego iskoristi vreme dok ga imaš na pretek!

Započni (i završi) neki projekt! Odaberi neku aktivnost koja će ti oduzeti vreme, ali će te i zabaviti kao što je na primer preuređenje sobe ili šivenje haljine. Isplaniraj šta ćeš i kako da radiš i onda svu svoju energiju uloži u realizaciju svog projekta. A kad završiš, propisno se nagradi! 😉

Budi dobra drugarica! Ne mora sve uvek da se vrti oko tebe. Druži se malo više sa svojim muškim prijateljima i pomozi im ako imaju problema s devojkama, tvoje žensko mišljenje biće im jako važno. Biće ti zahvalni i jednog dana možda uzvrate na isti način. A ko zna, možda neko od njih počne da te gleda i iz nekog novog ugla…

Nauči nešto novo! Savladaj sve cake Fotoshopa, nauči da pričaš grčki ili postani stručnjak za pripremu domaćeg sladoleda! Imaćeš novu veštinu sa kojom ćeš moći da se pohvališ drugaricama, ali i onome ko te prvi pozove na dejt!

Ako se nađeš u nekim glupim situacijama…

Katastrofa grupnog izlaska!

Problem: Cela tvoja ekipa nađe se u subotu uveče na kuglanju i svi se super zabavljate, a onda odednom shvatiš da su svi u parovima – osim tebe. I da jedino ti nemaš sa kim da se poljubiš kad srušiš sve čunjeve.

Rešenje: Ako možeš, uvek povedi sa sobom drugaricu ili druga koji je isto tako solo pa se nećeš osećati kao jedini uljez u ekipi! Ako to nije moguće, ništa ne brini, nastavi da se zabavljaš i malo bolje prouči koji su parovi pristupačniji za druženje.

Ljigava pitanja!

Problem: Dosadnjaković sa kojim imaš časove španskog napravi najgluplju facu koju može pa te pita “Kako to da je tako lepa Chica još uvek el solo?”

Rešenje: On verovatno nema loše namere, ali ti takvu upadicu doživljavaš kao neku vrstu uvrede. Odgovori mu da još uvek nisi srela dečka za kog misliš da bi bio dovoljno dobar za tebe. Možda ćeš ispasti malo umišljena, ali bar ćeš ga se rešiti!

Plesne dileme!

Problem: U školi se organzuje ples, a ti si solo. Zato nisi baš sigurna kako da se ponašaš kad krenu balade ili kad ostali počnu da se ljubakaju po ćoškovima dvorane… i da treba uopšte da ideš na ples?

Rešenje: Naravno da treba da ideš! Uvek možeš da povedeš nekoga ko nema devojku – iako to ne znači da se sa njim moraš da igraš za vreme sentiša. Dok svira lagana muzika, možeš otići u WC i popraviti šminku. A možeš i da se dobrovoljno javiš da pomogneš oko organizacije plesa tako što ćeš to veče da budeš zaokupljena brigom oko CD-ova, čaša, grickalica… i nećeš ni primetiti da si solo!

Izvor: okjeok.hr
Foto: Guliver Thinkstock/Giphy

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.