ČELO, NOS, OBRAZI: Šta znači kada ti izađe bubuljica na ovom mestu

Bubuljice su sastavni deo puberteta i što pre prihvatiš tu činjenicu, biće ti lakše da se nosiš sa njima. Međutim, verovatno ti nikada nije palo na pamet zašto se svakome pojavljuju na različitim mestima. Najčešće su na čelu, po obrazima, slepoočnicama i upravo svako od tih mesta otkriva razlog njihovog pojavljivanja, kao i to što bi trebalo da uradiš kako bi što pre nestale.

Između očiju ili obrva

Ovo je deo lica koji je povezan sa radom jetre, pa bi zato trebalo da izbegavaš hranu koja je opterećuje. Zaboravi na fast food i previše slatkiša, a trudi se da ne jedeš kasno pred odlazak u krevet, da ne bi tvoja jetra morala dodatno da radi u toku noći, jer baš zbog toga nastaju bubuljice.

Čelo

Nema goreg mesta da ti iskoči bubuljica od čela! To ti je pokazatelj da imaš malo više toksina u organizmu, pa bi trebalo da razmisliš o detoksikaciji, tako što ćeš piti više vode i jesti povrće i voće.

Nos

Nos je povezan sa radom srca, tako da bi ovo trebalo da ti bude jako važno. Za početak je dobro da proveriš krvni pritisak, jer on ne mora samo babama da bude povišen, a takođe da uvedeš vežbanje od 30 minuta u svakodnevnu rutinu.

Jagodice

Možda ti se čini da je cool da zapališ poneku cigaretu u društvu, ali kada saznaš da upravo to može da bude razlog što imaš bubuljice na obrazu, sigurno ti više neće biti. Jagodice upućuju na rad pluća i disajnih organa, tako da bubuljice na tom mestu mogu da budu pokazatelj da ti treba više čistog vazduha.

Obrazi

Imaš kvarne zube, kao i bubuljice na obrazima, ali ti sigurno nije palo na pamet da to dvoje povežeš. E pa istina je da veza postoji! Zbog toga, ako ne želiš bubuljice na obrazu, prvo idi kod zubara i redovno peri zube i ispiraj usta.

Ušne školjke

Ako ti se bar jednom desilo da ti izađe bubuljica ovde, znaš da to jako boli! Da to izbegneš, povećaj broj čaša vode koje piješ u toku dana, zato što ušne školjke imaju veze sa radom bubrega.

Brada

Mora da ti je bar jednom neko rekao da su bubuljice na bradi hormonske. Bio je u pravu, zato što se one najčešće pojavljuju baš na tom mestu kada si u PMS-u. Zbog toga ne postoji način da sprečiš njihovo pojavljivanje, ali možeš da ih se što pre rešiš tako što ćeš koristiti odgovarajuću maske za lice.

Foto: Pixabay

 

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.