Budi uvek OMILJENA u društvu!

Jesen je, nova i stara školska ekipa, ponovo si u svom kraju. Želiš odmah da postaneš miss popularnosti? No problem! Samo sledi naše savete…

Reci DA

Nikada ne znaš gde možeš da upoznaš ljude s kojima bi mogla odlično da se složiš. Zato kad god te neko negde pozove – bilo gde, na žurku, izlet ili u običnu šetnju – pristani! Ako želiš da upoznaš novo društvo, najgore što možeš da uradiš je – da ostaneš kod kuće!

Budi tačna

Kašnjenje na dogovor je osobina koju niko ne voli. Ako zakasniš, ispašće da si sama sebi važnija od društva s kojim si se dogovorila za izlazak. Zato se uvek potrudi da stigneš na vreme, i svi će te voleti zbog toga!

Miriši kao vanila

Čak su i naučna istraživanja pokazala da nežan miris vanile privlači ljude i stvara pozitivnu atmosferu oko osobe koja ga nosi na sebi. Pa šta čekaš – želiš li oko sebe gomilu novih faca, trk u najbližu parfimeriju!

Ostavi utisak

Pre nego što uđeš u razred ili bilo koju drugu prostoriju gde te čekaju novi prijatelji, zastani na trenutak. Uspravi se, opusti mišiće lica i pomisli na nešto zabavno. Tako ćeš automatski izgledati srećno, a samim tim i pristupačno!

Budi pozitivna

Potrudi se da kukanje i jadikovanje o svakodnevnim problemima ostaviš kod kuće. Iako su problemi čest povod za razgovor, ako budeš neprestano prigovarala, svi će, malo-pomalo, pobeći od tebe.

Nauči da slušaš

Kad neko drugi govori, ne upadaj u reč! Najpopularniji u društvu nisu oni koji su najglasniji, nego oni koji znaju da slušaju! Osoba koja ti se obraća treba da ima utisak da ti je važna i da joj je prijatno u tvom društvu. Zato jezik za zube i naćuli uši!

Slobodno brbljaj

Naravno, ne mislimo na širenje tračeva o drugovima koji stoje tri metra iza tebe. Ali slobodno povedi razgovor o svojoj omiljenoj zvezdi ili o nečemu što se baš tih dana važno dogodilo u tvom mestu…

Uvek iskrena

Nikad ne obećavaj nešto ako već unapred znaš da to nećeš moći da ispuniš. Svaki plan ponekad može da propadne, ali budeš li stalno ostavljala prijatelje na cedilu, osećaće se iznevereno i razočarano. Bolje je biti sasvim iskren od samog početka.

Ostvari bliskost

Kad s nekim razgovaraš, s vremena na vreme ubaci u razgovor ime te osobe – kad se nekome obraćaš imenom, daješ do znanja da uživaš u priči i da si usredsređena na osobu koja je ispred tebe!

Oslobodi se straha

Sasvim je prirodno da osećaš zabrinutost da ti se niko neće pojaviti na žurki ili da će svi prasnuti u smeh kad počneš o nečemu da pričaš. Ali tako nešto ne treba uzimati previše k srcu. Pokušaj da na svet gledaš s malo vedrije strane, i zapamti – ne moraju baš svi da ti budu super prijatelji!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.