C’est la vie: kako živeti, voleti i ne poludeti

Lekcije Francuskinja za “zdrav razum”…

Iako su svi pogledi uprti u Pariz, gde se održava pariska Nedelja mode, odlučili smo da siđemo sa piste na zemlju – i naučimo od stanovnika Pariza njihovu umetnost Joie de vivre.

Na kraju krajeva, francuske žene, naročito Parižanke, su dobre ne samo u oblačenju već i u sposobnosti da lako prolaze kroz život – bez viška prtljaga, težine i kajanja.

Investirajte u kvalitet

Praktični savet od nepraktičnih francuskih devojaka. Nikad ne žurite i ne uzimajte prvu stvar koja se pojavljuje, bez obzira koliko je briljantna i privlačna. I da, Parižanke sebe nikada ne varaju – kvalitet košta.

Flertujte

Uvek i svuda. Zato što flertovanje nije povod za upoznavanje, već način da se razvedrite. Šarmirajte!

Ostanite zagonetne

Flertovanje se ne sme pretvoriti u otvorenu vulgarnost ili očaj – ostavite neku vrstu zagonetke. Što ste više zagonetni, to će vam biti interesantnije. Dugoročna veza je takođe relevantna.

Nađite svoj miris

Pronađite miris koji budi u vama radost prema životu.

Imajte meru

U svemu, bilo da je to posluživanje hrane za ručak ili fotografisanje za Instagram. Sposobnost da se zaustavite u vremenu je ono što razlikuje devojku koja zna od devojke koje misli da sve zna.

Konzumirajte jogurt

I nemojte zaboraviti kroasane. Prvo je korisno za varenje, a drugo (u maloj količini) za raspoloženje.

Dozvolite sebi da pogrešite

Niko nije savršen, tako da ne gubite vreme i nerve oko sitnih stvari. Umesto dokazivanja idite u šoping i kupite nove cipele.

Ovo naravno nisu francuske poslovice, ali sa francuskim načinom života imaju direktnu vezu.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.