Da li letnja ljubav može da ima srećan završetak?

Iako je atmosfera letnjih romansi sada već iza nas – tvoja osećanja i dalje luduju. Zaljubljena si do ušiju, a slike tvoje letnje ljubavi ti ne izlaze iz glave! Ipak, da li može cela priča da se završi happyendom?

Nažalost, kad je na tapetu letnja ljubav, nije sve tako idealno. Zapravo, sve je divno i sjajno dok traje leto, ali previše često se dešava da prva kiša spere i sva osećanja. Povratak u školu i redovne obaveze obično znače sve manje druženja i izlazaka, a ako je još tvoja ljubav i iz drugoga grada, samo ultrasnažna romansa može da opstane. Osim toga, mnogi momci nestašno koriste letnji haos osećanja i lome devojačka srca. Pa da se tvoja letnja ljubav ne bi završila u suzama, pokušaćemo da ti pomognemo odgovorima na četiri jednostavna pitanja, kako bi na vreme shvatila treba li da se trudiš da ga zadržiš ili je bolje da sve prepustiš zaboravu…

Pitanje broj 1 

Kako ste se upoznali?

Već i način na koji ste se ti i tvoj dragi upoznali može mnogo da otkrije o tome da li je to prava ljubav ili samo flert. Dakle, ako ste se spetljali na brzaka na nekom beach partyju, ako je pre tebe već bio s tri Ruskinje i jednom Nemicom, ako ste se videli samo nekoliko puta kad nije bio zauzet drugim letnjim aktivnostima, onda su vam šanse prilično slabe. Verovatno si i sama svesna da je u tom slučaju sve bilo samo mala letnja zabava i ništa više. Ali ako se on danima trudio oko tebe, raspitivao se kod tvojih drugarica, kampovao pred tvojim apartmanom – onda tu ipak ima nade. Samo se seti kako je izgledao vaš letnji provod – ako nije bilo dana da si ga provela bez njega, to je dobar znak. Ukoliko je tvoj mobilni već sada pretrpan njegovim porukama, nema frke! Vaša romansa će se definitivno održati – bar još neko vreme. A od tebe zavisi u šta će se pretvoriti… zato čitaj dalje!

Dobri znaci

• Šalje ti dnevno bar tri maila ili SMS-a
• Živite u istom gradu
• Priča ti o svojim porodičnim problemima
• Svima te predstavio kao svoju devojku

Loši znaci

• Čini ti se da te nikad ne sluša pažljivo
• Nije te pitao ni u koju školu ideš
• Na njegovom Facebook profilu nema nijedne fotke na kojoj je s tobom
• Nije ti dao svoju mail adresu – jer mu kod kuće nije priključen internet!

Pitanje broj  2

Da li si mu jedina?

OK! Pronašla si dečka s kojim se dobro osećaš! Razumete se, često se družite i dobro zabavljate. Ali ne zaboravi da ste se upoznali na raspustu – ko zna šta je i (koga!) ostavio kod kuće! Nažalost, mnogi momci leti “zaborave” da kod kuće imaju vezu i onda s nepoznatim devojkama flertuju do besvesti, čak i više od toga. Najbolje je zato da ga otvoreno pitaš o njegovom ljubavnom statusu: kad je poslednji put imao devojku, da li je pre leta bio u nekoj vezi i u kakvim je odnosima s bivšim devojkama. Ako stvarno možeš da mu veruješ da si jedina u njegovom srcu, na konju si. Ali najgore je da već na početku napraviš grešku u koracima – zato nemoj preterano da ga daviš planovima za budućnost! Osećaće se kao da si ga saterala u ćošak i mogla bi sve da pokvariš. Pusti neka sve ide svojim tokom. Ako vam je suđeno – dogodiće se!

Pitanje 3

Flert ili nešto više?

Ovo čak i nije teško shvatiti. Jednostavno razmisli da li ti je dovoljno simpatičan da bi htela da ga upoznaš sa svojim drugaricama iz razreda ili čak sa matorcima. Pripazi i na to da li te sluša pažljivo kad mu nešto pričaš ili mu na čelu piše da su mu misli udaljene kilometrima. Dobar znak je i ako se raspituje čime se baviš preko godine, a ne samo koja ti je omiljena plaža za noćno kupanje. Zapitaj se – da li bi ti se dopao i u kišnoj kabanici nekog tmurnog jesenjeg popodneva. Ako je odgovor – da, možda se vredi potruditi. Ali, bez obzira na sve, budi oprezna, jer i princ na belom konju vrlo lako može da se pretvori u pravu pravcatu žabu! Ako imalo sumnjaš u njegove dobre namere, zaboravi ga!

Pitanje 4

Šta ako se predomisliš?

I to može da se desi! Čak i ako si mislila da si totalno zaljubljena i da bi dala sve na svetu da zauvek ostanete zajedno, može da se dogodi da se – ohladiš! U tom slučaju se prvo zapitaj šta želiš i sasvim iskreno odgovori sebi. Možda je jednostavno prestao da te zanima. To isto važi i za njega, što je sasvim normalno, jer je na letovanju sve drugačije nego kod kuće!
Zato je najbolje da ništa ne preduzimaš barem sedam dana posle povratka s mora. Ako i za nedelju dana budeš želela da čuješ njegov glas i sa istim žarom budeš iščekivala njegove poruke, onda kreni u akciju. A ako ti se već pri povratku kući probude uspomene na prošlogodišnju školsku ljubav, pomiri se s tim da si provela superuzbudljivo leto i svog dečka s plaže odloži u fioku s uspomenama!

Priredila: Martina Vujaklija

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.