Da li si spremna za dečka i vezu?

Zabavljanje, odnosno izlasci sa dečkom,, mogu da budu zaista komplikovni i iscrpljujući, posebno ukoliko si još uvek u osnovnoj ili srednoj školi.

Iz tog razloga, vrlo je važno da naučiš šta zapravo znači “zabavljati se sa nekim”, kako bi saznala da li si istinski spremna na isto.

Postavi sebi narednja pitanja:

1. Da li zaista imam prave razloge?

Ukoliko ti se neko prilično dopada a osećanje je uzajamno, onda je to dobar razlog. Međutim, ukoliko želiš da se zabavljaš sa nekim radi sticanja popularnosti na društvenim mrežama, to NIJE dobar razlog. Vrlo je važno da razumeš zbog čega uopšte želiš da imaš dečka, pre nego što to zaista i učiniš.

2. Da li bi to mojim roditeljima smetalo?

Tajne veze se nikada ne završe dobro. Zbog toga bi trebalo da razgovaraš sa svojim roditeljima a onda i prijateljima, što bi ti zaista pomoglo da razjasniš da li si si zaista spremna na takav korak.

3. Da li se osećam prijatno sa osobom sa kojom priželjkujem vezu?

Verovatno nije dobra ideja da tvoja prva veza bude sa nekim ko je stariji od tebe. Trebalo bi da odrediš kako bi želela da ta veza izgleda i da u vezi sa tim postaviš granice. Takođe, zapitaj se da li bi mogla da vodiš iskrene konverzacije o svojim strahovima i razmišljanjima sa dotičnom osobom.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.