Da li ste loš prijatelj?

Iako do sada nikada niste posumnjali u to, možda je vreme da pogledate na neke stvari i iz drugog ugla…

Niste sigurni zašto se vaši prijatelji sve više udaljavaju od vas i zašto vas ne zovu toliko često kao nekada? Možda niste toliko dobar prijatelj kao što mislite – a da to ni ne znate. Predlažemo da pročitate sledećih pet činjenica koje će vam otkriti da li ste se stvarno promenili na loše kada su u pitanju prijateljstva i kako da to rešite…

Stalno otkazujete i pomerate planove

Poruka “Umorna sam, da li možemo da se vidimo drugi dan?” je sasvim u redu s vremena na vreme, kada je zaista takva situacija. Ali ako počnete da radite to konstantno, vaši prijatelji će pomisliti da ne želite više da provodite vreme sa njima, čak i ako to uopšte nije razlog. Počnite malo više da pozivate ljude kako biste im pokazali da nemate ništa protiv i da ste uvek tu za njih.

Čekate prijatelje da vas zovu

Bilo koja veza, nezavisno od toga da li je prijateljska ili ljubavna – mora da se održava da bi funkcionisala. Ako su vaši prijatelji jedina strana koja zove, postoji mogućnost da će jednog dana i prestati jer se vi uopšte ne trudite oko njih. Promenite to i počnite da zovete vaše najbliže, makar da ih čujete kako su i šta rade.

Očekujete da će sve ostati isto

Realna priča je da se ljudi menjaju. Ako odbijete da prihvatite tu činjenicu, na kraju ćete odgurnuti sve prijatelje. Naravno, ako se neko prijateljstvo promeni na loše normalno je da ćete se prirodno udaljiti od takvih osoba, u suprotnom pogleadjte situaciju sa svih strana i donesite realno rešenje.

Previše očekujete

Ne možete očekivati da budete centar sveta vašoj najboljoj prijateljici ili prijatelju čitav život. Zbog toga se ne možete ljutiti, a kamoli očekivati od njih da se stalno vrte oko vas i da vam čine. Počnite zrelije da gledate na prijateljstvo i shvatite da i vaša prijateljica ima svoj život i privatnost koju možda želi da zadrži za sebe.

Glumite drvenog advokata

Očigledno je da vaša najbolja drugarica ne treba da se javlja tipu koji je loš za nju, ali ne treba uvek da budete previše kritički nastrojeni prema svemu. Ako ste stalno takvi (iz najbolje namere sigurno), možete ostaviti utisak da niste podrška i da vam sve smeta. Ako vaša kritika nije prihvaćena – pustite da osoba kojoj je upućena nauči na svojoj grešci.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.