Da li ti njemu prva da priđeš?

U poslednje vreme ti je određena osoba u mislima i potpuno ti ih odvlači od svega drugog. Vas dvoje razmenjujete iskrena mišljenja, vodite značajne razgovore, idete na klizanje kada je sezona, delujete kao poprilično usklađen par. I ti želiš da to bude prava veza, ali kako to ostvariti? Pa, mogla bi da čekaš da te on pozove na sastanak… ili bi ti mogla da napraviš prvi korak, što je verovatno i najbolje što možeš da učiniš. Da li si spremna da pokušaš? Evo šta možeš da uradiš.

Sagledaj situaciju, ali se ne preopterećuj

Ti očigledno gajiš simpatije prema njemu, ali da li se on oseća isto? Posmatraj kako se ponaša kada je sa tobom. Da li je uzbuđen ili povučen? Da li započinje razgovore sa tobom? Neki ljudi su prirodno stidljivi, ali ako ti deluje da te više kulira nego da je povučen možda bi trebalo da se zapitaš da li je on toliko drag i dobar kao što ti se čini.

Ukloni duple standarde

Ako ti se čini da bi tvoja smpatija mogla isto da se oseća prema tebi, definitivno treba da napraviš prvi korak. Ne slušaj ljude koji ti kažu da muško treba prvo da priđe – imaš puno pravo da pozoveš osobu koja ti se sviđa na izlazak. To što si žensko ne treba da bude razlog da čekaš i ne radiš ništa.

Samo neka bude opušteno

Nemoj odmah da ga spopadneš sa izjavama ljubavi, već počni sa nečim jednostavnijim. Pitaj ga da li bi ti se pridružio pri odlasku u bioaskop ili da li bi želeo da odete neki dan na toplu čokoladu. Ako nemaš ideje, potraži na internetu ideje za izlaske. Možda te nešto isnpiriše.
Budi samouverena, nasmeši se i pogledaj ga u oči, čak iako si baš nervozna. Sad samo treba da sačekaš odgovor. Držimo fige!

Rizikuj!

Na kraju dana ćeš se sigurno osećati bezveze ako propustiš priliku jer si se plašila da te ne odbije. Uvek je bolje znati na čemu si nego se izjedati zamišljenim „a šta ako…?“ situacijama. Ako te simpatija odbije, u redu je osećati se razočarano i tužno, ali on je tu na gubitku. Sada možeš da se opustiš jer znaš da si uradila sve što je do tebe da vaš odnos postane više od samih simpatija… i možeš da dopustiš sebi da ga preboliš i budeš slobodna za nekoga ko će ti možda bolje ležati od njega.

Priredila: Milica Milovanović

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.