Dela koja će vašoj simpatiji značiti više od VOLIM TE

Dela često govore više od reči, to svi već dobro znamo. Tu divnu reč “Volim te” svi želimo da čujemo ali… Osim ove dve reči, postoji mnogo drugih stvari koje mogu začiniti vaš ljubavni život.

Kada vam on nešto priča, pomno pratite svaku njegovu reč. Ne okrećite glavu, ne “šarajte” očima, to mu može narušiti samopouzdanje.

I muškarci vole da čuju kompliment. Pohvalite njegov izgled, smisao za humor, organizovanost… Spisak može biti zaista dugačak.

Zahvalite mu se za sitnice koje radi da bi vas usrećio.

Baš kao što i vi želite svojih “5 minuta”, znajte da su oni i njemu potrebni. Zato ga podstičite da je neophodno da ponekad i on predahne. Da li će otići na fudbal, ili na kafu sa drugarima, nije bitno. Jer posle toga, sigurno je da će biti srećniji i opušteniji.

Tražite da vam da savet za nešto što radite. Stavite mu do znanja da vam je njegovo mišljenje bitno.

Poljubac u obraz i zagrljaj kada svog dragog ugledate posle napornog dana.To će mu pokazati da vam je nedostajo i da ste jedva čekali da ga vidite.

Ne tražite instant rešenja za sve njegove probleme i nedoumice. Dozvolite mu da ih on reši, naravno uz vašu malu pomoć. Jer niko, a pogotovo ne pripadnici jačeg pola, ne žele da u drugim očima ispadnu slabići.

Govorite pozitivne stvari o osobama do kojih je njemu stalo. Pa šta sad ako vam njegova najbolja drugarica nije jedna od omiljenih persona u životu. Ne morate mu to uvek davati do znanja…

Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.